Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σάτιρα

( γνωμη - οδηγίες προς επιθεωρητές :: 06-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Οδηγίες προς επιθεωρητές

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο πρόεδρος της πλέον ισχυρής δημοκρατίας στον πλανήτη είναι, επί της αρχής, υπεύθυνος για τις πράξεις του και γνωρίζει για τι μιλάει, εγώ, ένας απλός Βραζιλιάνος συγγραφέας βρήκα την οριστική λύση για τον εντοπισμό των όπλων μαζικής καταστροφής που κρύβει το Ιράκ. Ιδού: 1. Όλοι οι επιθεωρητές που βρίσκονται σήμερα στο Ιράκ πρέπει να φτιάξουν τις βαλίτσες τους και να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο.

2. Εκεί, πρέπει να αγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια για την Ουάσιγκτον.

3. Φτάνοντας στην Ουάσιγκτον, πρέπει να πάρουν το πρώτο λεωφορείο για το αρχηγείο της CIA.

4. Φτάνοντας εκεί, και αφού πρώτα εφοδιαστούν με σχετική εξουσιοδότηση του ΟΗΕ, πρέπει να απαιτήσουν να δουν όλες τις φωτογραφίες, τις πληροφορίες και τα έγγραφα με τα οποία τροφοδοτείται σήμερα ο Μπους. Είναι τα έγγραφα που υποδεικνύουν την ακριβή τοποθεσία κάθε κρυψώνας όπλων και επιτρέπουν στον Μπους να μας διαβεβαιώνει ότι το Ιράκ έχει ένα οπλοστάσιο ικανό να καταστρέψει τον πλανήτη.

5. Άπαξ και αποκτήσουν αυτά τα έγγραφα, πρέπει να επιστρέψουν στο Ιράκ και να μεταβούν στις προαναφερθείσες τοποθεσίες. Ο Σαντάμ Χουσεΐν θα αναγκαστεί να καταστρέψει το οπλοστάσιό του, φοβούμενος ότι σε αντίθετη περίπτωση όλος ο κόσμος θα στραφεί εναντίον του.

6. Αν η CIA δεν έχει τα προαναφερθέντα έγγραφα, οι επιθεωρητές πρέπει να πάνε κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο του Μπους, στον Λευκό Οίκο.

7. Αν ο Μπους αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί τους, πρέπει να αναζητήσουν τα στοιχεία κάτω από το κρεβάτι του. Αν δεν τα βρουν εκεί, πρέπει να πάνε να δουν τον ψυχαναλυτή τού προαναφερθέντος πολίτη, αφού εφοδιαστούν με σχετική εξουσιοδότηση του ΟΗΕ και την ακόλουθη ερώτηση: «Είναι υποχρεωμένος ένας γιος να ολοκληρώσει το έργο του πατρός του;». Αν η απάντηση είναι αρνητική, πρέπει να ζητήσουν από τον ψυχαναλυτή - εκ μέρους του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και ολόκληρου του κόσμου - να χορηγήσει στον ασθενή του το κατάλληλο φάρμακο ώστε να πάψει να αποτελεί απειλή για τη χώρα του και τον πλανήτη.