Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Κριτική μουσικής

( ρlαcεβο - κοιμούνται με τα φαντάσματα... :: 19-03-2003) 

ΡLΑCΕΒΟ Κοιμούνται με τα φαντάσματα…

Μ.Μ.

Έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό μια ιδιαίτερα θερμή σχέση. Και με την κυκλοφορία του νέου έργου τους, «Sleeping With Ghosts» (Κοιμώμενοι με τα Φαντάσματα…), οι Placebo επιστρέφουν για να διατηρήσουν το πάθος ζωντανό.

Το Black Market Music, προηγούμενο άλμπουμ των Βρετανών Placebo, πέρασε τρεις εβδομάδες στο νούμερο ένα των ελληνικών καταλόγων επιτυχιών, και αυτό είναι κάτι που καλλιτέχνες της «εναλλακτικής σκηνής» σπάνια καταφέρνουν. Οι Placebo του Μπράιαν Μόλκο ανταποκρίθηκαν με συναυλίες και επισκέψεις στα ελληνικά πλατό, για να επανέρχονται τώρα με φρέσκες ιδέες στην τέχνη τους και προθέσεις να επαναλάβουν την επιτυχία.

Κιθάρες και ηλεκτρονικό «σκηνικό», η φωνή του Μόλκο και «Μπαουϊκές» αναφορές (άλλωστε με τον Μπάουϊ έχουν συναντηθεί και επί σκηνής) και το ομιχλώδες τοπίο που ζωγραφίζουν όλα αυτά, ανοίγουν το κεφάλαιο του «Sleeping With Ghosts» που κάνει πρεμιέρα, αύριο, στο Odd Club, για τους φανατικούς των Placebo. Οι άλλοι θα περιμένουν μέχρι τις 24 Μαρτίου, που θα κυκλοφορήσει επίσημα το άλμπουμ, ενώ το τραγούδι The Bitter End παίζεται ήδη εντατικά στα ραδιόφωνα.

Στα πικάπ, εξάλλου, ο Γιώργος Φακίνος, ο οποίος ξεκινάει, με αυτή την παρουσίαση, τις εμφανίσεις του στον νέο αυτό χώρο, με μια ξενάγηση στα άπαντα των τιμώμενων της βραδιάς, σε παλιά και λιγότερο γνωστά τραγούδια τους, b-sides, και διασκευές, για να χορτάσουν κάθε απαιτητικό φαν του συγκροτήματος.

Παράλληλα, η δισκογραφική τους Virgin, έχει εξασφαλίσει για όσους δώσουν παρών στο πάρτι νωρίς, συλλεκτικά CD και γκάτζετ με τις εμπνεύσεις του Μόλκο και των συντρόφων του, πριν ορίσουν οι ίδιοι την ημερομηνία συνάντησης με το ελληνικό κοινό.

INFO

Το πάρτι των Placebo, αύριο (Πέμπτη) στο Odd Club (Μαραθώνος 30 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός) στις 11 μ.μ.