Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Κριτική μουσικής

( πυξ λαξ... ροκ συνεργασίες :: 14-03-2003) 

Πυξ Λαξ… ροκ συνεργασίες

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ, μαζί με τον Έρικ Μπάρντον, λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο «Vox»

Red out είναι η ανάκτηση των αισθήσεων μετά το black out, η στιγμή που το σκοτάδι ξαναγεμίζει φως, ζωή, ενέργεια. Αυτός είναι ο τίτλος που διάλεξαν οι Πυξ Λαξ για να δηλώσουν την επιστροφή τους στη σκηνή, έξι Παρασκευο-Σαββατοκύριακα στο «Vox», απ' όπου θα προκύψει και ο νέος τους (λάιβ) δίσκος που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του φθινοπώρου.

Η έναρξη, απόψε, δυναμικότατη: Μαζί με τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης και ένα πρίγκιπας του ροκ (έστω και ολίγον σιτεμένος), η θρυλική φωνή των Animals, ο Έρικ Μπάρντον.

Το σκεπτικό των τριημέρων αυτών στηρίζεται στην ιδέα των φιλοξενούμενων φωνών, εγχώριων και ξένων, γι' αυτό και πολλές επιτυχίες του συγκροτήματος έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά με την επιμέλεια του Τόλη Φασόη (που είναι παλιό μέλος των Sharp Ties). Έτσι αυτό το τριήμερο Έρικ Μπάρντον και Πυξ Λαξ παρουσιάζουν μαζί τραγούδια που έγραψαν ιστορία αλλά και δικές τους επιτυχίες, διασκευασμένες ειδικά γι' αυτές τις παραστάσεις.

Το επόμενο τριήμερο ένας ακόμα μεγάλος τραγουδιστής του ροκ στη σκηνή του «Vox», ο Γκόρντον Γκάνο των Violent Femmes, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί τους και το 1996 στο άλμπουμ τους «Ο μπαμπούλας τραγουδά μόνος τις νύχτες».

Στις 28, 29, 30 Μαρτίου και 4, 5 και 6 Απριλίου την σκυτάλη παίρνουν οι «Όναρ» ενώ για τα επόμενα δύο τριήμερα η Θεοδοσία Τσάτσου μας υπόσχεται να δούμε τον κόσμο… κόκκινο (όπως είναι ο τίτλος του τελευταίου της δίσκου). Η σχέση της με το γκρουπ μάς έχει χαρίσει δύο μπαλάντες στο δίσκο τους «Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά», ενώ εποικοδομητική ήταν η σύμπραξή τους σε συναυλίες στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

INFO

Πυξ Λαξ και Έρικ Μπάρντον, από απόψε έως και την Κυριακή, στο «Vox» (Ιερά Οδός 16, τηλ. 210.3411.000).