Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Συνέντευξη-γνώμη

( «δεν μου στάθηκε κανείς» :: 21-03-2003) 

«Δεν μου στάθηκε κανείς»

Παράπονα της χήρας Ρουσσέτη και από την Πολιτεία

«Σκοτώσανε τον άνδρα μου χωρίς να φταίει σε τίποτα», λέει στα «ΝΕΑ» η Ερμιόνη Ρουσσέτη, χήρα του δολοφονημένου οδηγού του Ν. Μομφερράτου, Παναγιώτη, με μια αργόσυρτη, υπόκωφη, γεμάτη πίκρα φωνή.

Ερμιόνη Ρουσσέτη: Προσπάθησα και μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου με χίλια βάσανα και 49.000 δραχμές σύνταξη

«Σκότωσαν έναν άνθρωπο που ήταν αθώος και που το μόνο που προσπαθούσε να κάνει ήταν να βγάλει το μεροκάματό του. Ούτε "γορίλας" κανενός ήτανε, ούτε σωματοφύλακας. Ένας απλός άνθρωπος ήταν και τίποτα περισσότερο. Δεν είχε σχέση ούτε με αστυνομικούς ούτε με υπηρεσίες ούτε με κανέναν. Οδηγός ταξί ήταν προτού δουλέψει για τον Μομφερράτο. Όταν δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη με επτά σφαίρες, μου άφησε ένα παιδί έξι χρόνων. Και προσπάθησα να τα βγάλω πέρα, να τα φέρω βόλτα μια μόνη γυναίκα με 49 χιλιάδες σύνταξη, αφού το κράτος μού έδειξε πλήρη αδιαφορία. Πλήρη αδιαφορία. Έχω παράπονα απ' όλους. Δεν μου στάθηκε κανείς. Μεγάλωσα το παιδί μου με χίλια προβλήματα και βάσανα. Υπέφερα πολλά για να το σπουδάσω. Και παρ' όλο που σπούδασε, πάλι αδιαφορία αντιμετωπίσαμε από το κράτος. Καμία δουλειά, καμία υποστήριξη δεν του προσφέρθηκε». Αναφερόμενη στους κατηγορουμένους δήλωσε στα «ΝΕΑ»: «Για τους κατηγορουμένους το είπα χθες στο δικαστήριο, αλλά θα το ξαναπώ. Ο άνδρας μου έχει μπει δυο μέτρα μέσα στη γη και δεν θα δει το παιδί του ξανά. Αυτοί θα βλέπουν τα δικά τους ακόμη κι αν μπουν ισόβια. Αλλά και δέκα φορές ισόβια να δικαστούν, ο άνδρας μου πίσω δεν πρόκειται να έλθει. Πρέπει να πάρω μια δικαίωση. Και η μόνη δικαίωση που μπορώ να πάρω για τον εφιάλτη που ζω από το 1985, είναι οι άνθρωποι αυτοί να μπούνε φυλακή και να μην ξαναβγούν. Αν και για μένα η αληθινή δικαίωση θα ήταν να τους στήσουν στον τοίχο.

Όπως κι εκείνοι έστησαν τον άνδρα μου, αλλά αυτό το ξέρω, δεν γίνεται. Τώρα, όμως, που έχουμε δημοκρατία κι αυτό δεν γίνεται, θέλω αυτοί που μου πήραν τον άνδρα μου χωρίς λόγο και αιτία, να τιμωρηθούν με ισόβια. Να μη βγουν έξω ποτέ».