Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( πλούσιοι, φτωχοί και ποπ σταρ στον ίδιο τορβά :: 27-01-2003) 

Πλούσιοι, φτωχοί και ποπ σταρ στον ίδιο τορβά

Δεύτερο κύμα ριάλιτι τηλεπαιχνιδιών ετοιμάζεται να… σαρώσει τη μικρή οθόνη. Κυρίως Mega και Αntenna θα αναμετρηθούν στα πεδία της τηλεθέασης, με "συνέχειες" παλαιών αλλά και νέα τηλεπαιχνίδια, που όλο και κάποιο συνδυασμό "δοκιμασιών" για τους παίκτες τους σκαρφίζονται

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΕΡΕΙΔΗΣ

Η Άντζυ Σαμίου με τον Άγγελο Πυριόχο μεταφέρουν τις κότες στο… κοτέτσι της νέας "Φάρμας", που θέλει ως εσώκλειστους "επωνύμους" του θεάματος και του τραγουδιού

Το Mega θα βγάλει στον αέρα στις 2 Φεβρουαρίου το πρώτο επεισόδιο του σόου ταλέντων, όπως θέλουν να το αποκαλούν στο κανάλι, "Pop Stars", ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι και το "Bar 2". Την επομένη, στις 3 Φεβρουαρίου δηλαδή, θα αρχίσει ο νέος ειδικός κύκλος επεισοδίων της "Φάρμας" με εσώκλειστους "επωνύμους" από τον χώρο του θεάματος και του τραγουδιού. Το χρηματικό έπαθλο (30.000 ευρώ) θα δοθεί στον Σύλλογο "Ελπίδα" για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο μεταξύ, o Antenna ετοιμάζει το νέο "παιχνίδι επιβίωσης και στρατηγικής" για το οποίο άνθρωποι του καναλιού λένε πως θα είναι "υπερπαραγωγή", που είναι γνωστό στο εξωτερικό ως "Πλούσιοι και φτωχοί" και χωρίζει τους παίκτες σε… πατρίκιους και πληβείους.

Το "Pop Stars" του Mega θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ και στη διάρκεια 45 λεπτών θα παρακολουθούν οι τηλεθεατές την πορεία τεσσάρων κοριτσιών, στην καθημερινότητά τους αλλά και στην προσπάθειά τους να κάνουν καριέρα στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού.

Από το περασμένο φθινόπωρο έχουν αρχίσει οι οντισιόν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ώς τώρα η επιτροπή, αποτελούμενη από τους Νίκο Μουρατίδη (μουσικό παραγωγό και γκρουπ μάνατζερ), Πάνο Θεοφανέλη (διευθύνοντα σύμβουλο δισκογραφικής εταιρείας) και Έλενα Κατραβά (σύμβουλο ψυχαγωγικού προγράμματος του Mega), έχει κρατήσει σημειώσεις για περισσότερες από 2.000 γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών. Από την πρώτη επιλογή ο αριθμός των υποψηφίων μειώθηκε στις 200, από τις οποίες θα προκύψει η τελική τετράδα. Οι τέσσερις αυτές γυναίκες θα πρέπει να συμβιώσουν επί τρεις μήνες στον ίδιο χώρο, ενώ παράλληλα επαγγελματίες από τον χώρο του θεάματος και του πενταγράμμου κυρίως (καθηγητές φωνητικής, χορογράφους, ενδυματολόγους κ.ά.) θα αναλάβουν να τις εκπαιδεύσουν ώστε εκείνες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, η οποία σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού θα είναι η παραγωγή συνολικά τεσσάρων CD σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο μεταξύ, η ειδική έκδοση της "Φάρμας" έχει ήδη ξεκινήσει ώστε το πρώτο επεισόδιο να μεταδοθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Οι δέκα παίκτες (Άγγελος Πυριόχος, Άντζυ Σαμίου, Νίκος Σούλης, Πωλίνα, Στέλλα Γεωργιάδου, Στέλλα Καπεζάνου, Στάθης Αγγελόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Σπύρος Φωκάς) έγιναν ήδη εννέα, καθώς τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την πρώτη μονομαχία στην οποία έχασε - και αποχώρησε - το μοντέλο Στέλλα Καπεζάνου. Η διαδικασία του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού δεν έχει αλλάξει και μόνη παραχώρηση στους έγκλειστους αγρότες ήταν η δημιουργία μπάνιου με παροχή ζεστού νερού. Η "Φάρμα", με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και θα μεταδίδεται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς του Mega.

Το Alter, από την άλλη, έχει προγραμματίσει το τηλεπαιχνίδι "Sing your song" - παραλλαγή τού "Να η ευκαιρία" - με παρουσιάστρια τη Μαρία Σινιώρη και το οποίο θα έχει πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου στις 22.15. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε οκτώ εβδομαδιαίες εκπομπές και θα δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να ψηφίζουν το τραγούδι της αρεσκείας τους. Σε κάθε εκπομπή θα συμμετέχουν δύο υποψήφιοι. Στις έξι εκπομπές οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν ποιον από τους δύο προτιμούν. Στην έβδομη εκπομπή οι δώδεκα τραγουδιστές θα διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής. Στην όγδοη (και τελευταία) εκπομπή θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια και θα αναδειχθούν τέσσερις νικητές οι οποίοι θα βραβευτούν αντιστοίχως στη σύνθεση, τον στίχο, τη φωνητική ικανότητα και την καλύτερη σκηνική παρουσία.

Τα ριάλιτι εκτοπίζουν τις σειρές

Το γκρουπ των κοριτσιών που… προέκυψε από την αναμέτρηση στα αλώνια του τραγουδιού και της τηλεθέασης, στην αμερικανική εκδοχή του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού "Pop Stars". Το γκρουπ, μετά το τέλος του παιχνιδιού, περιόδευσε, δίνοντας συναυλίες ανά την Αμερική

Τα ριάλιτι σόου - έχουν πειστεί όλοι πια - πρόκειται να αλλάξουν ριζικά τα οικονομικά και τη δυναμική τής όλης τηλεοπτικής βιομηχανίας. "Στελέχη των τεσσάρων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών παρακολουθούσαν με δέος καθώς τα ριάλιτι κέρδιζαν τα 15 από τα 18 ημίωρα τα βράδια της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης και τη δεύτερη θέση τις υπόλοιπες ημέρες. Το "American Idol" της Fox ήταν μπροστά με 25 εκατομμύρια τηλεθεατές δύο διαδοχικές βραδιές, το πρώτο μη αθλητικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του καναλιού". Τόσο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα, γράφουν οι "New York Times", ώστε τα στελέχη της τηλεόρασης είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε βαθιές αλλαγές, να ανακατασκευάσουν ουσιαστικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όχι μόνο τα ριάλιτι σόου θα πλημμυρίσουν τα κανάλια από το φθινόπωρο, αλλά θα αλλάξει ουσιαστικά η παραδοσιακή δομή του τηλεοπτικού προγραμματισμού. Η "τηλεοπτική σεζόν" θα πάψει να υπάρχει. Αντί τα κανάλια να κάνουν εντυπωσιακές πρεμιέρες τον Σεπτέμβριο με σειρές που θα τελειώνουν τον Μάιο και θα συνεχίζουν με επαναλήψεις, θα έχουν πρεμιέρες όλη τη σεζόν - καταργώντας την επανάληψη. Οι σειρές - κωμικές και δραματικές - θα περάσουν δύσκολες ημέρες, ενώ τα ριάλιτι μπορεί να μην παίζονται σε επανάληψη αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερο στην παραγωγή τους και φέρνουν πολλά λεφτά. "Το μεγάλο ερώτημα", καταλήγει ο κ. Μουνβς από το CBS, "είναι ποιο θα είναι το μέλλον των προγραμμάτων με σενάριο απέναντι στην πραγματικότητα των ριάλιτι;".

Επιβίωση "πατρικίων" και "πληβείων"

Ο Antenna ετοιμάζει το νέο καθημερινό ριάλιτι τηλεπαιχνίδι επιβίωσης, που είναι ήδη γνωστό στη γειτονική Ιταλία αλλά και στην Αγγλία με τον τίτλο "Πλούσιοι και φτωχοί". Οι 14 (ή 16) παίκτες θα κλειστούν από τον Μάρτιο και για περίπου τρεις μήνες σε ένα σπίτι το οποίο θα είναι… χωρισμένο στη μέση.

Οι έγκλειστοι, αφού μοιραστούν σε δύο ομάδες, θα πρέπει να ζήσουν οι μισοί στο ένα μέρος του σπιτιού που θα διαθέτει πολλές ανέσεις και οι άλλοι μισοί στο άλλο κομμάτι που θα έχει τα απολύτως απαραίτητα.

Στη Βρετανία μάλιστα το τμήμα του σπιτιού όπου μένουν οι φτωχοί δεν διαθέτει τουαλέτα, ενώ οι… μη προνομιούχοι παίκτες κοιμούνται πάνω σε δεμάτια από άχυρα! Αμφότερες οι ομάδες θα πρέπει να φέρουν εις πέρας διάφορες αποστολές. Στην ελληνική εκδοχή ωστόσο θα υπάρξουν τροποποιήσεις στους κανόνες του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού, που αυτή την περίοδο είναι υπό διαμόρφωση. Το κανάλι από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία αιτήσεων για δηλώσεις συμμετοχής. Προς το παρόν το έπαθλο (σε ευρώ) δεν έχει προσδιοριστεί.

Παρουσιαστής του νέου ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο… συνήθης ύποπτος, ο Ανδρέας Μικρούτσικος.