Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στο "σκαμνί" για τα γραφεία "ενοικιάσεως" εργαζομένων :: 24-01-2003) 

Στο "σκαμνί" για τα γραφεία "ενοικιάσεως" εργαζομένων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί η υπόθεση της λειτουργίας γραφείων "ενοικιάσεως" εργαζομένων, που είχαν αποκαλύψει "ΤΑ ΝΕΑ" ότι λειτούργησαν πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας μάλιστα και την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ. Κατηγορούμενος είναι ιδιοκτήτης γραφείου συμβούλων εργασίας, που φέρεται ότι προέβαινε παράνομα σε τέτοιες "ενοικιάσεις" και "δανεισμούς" εργαζομένων σε επιχειρήσεις, πριν ακόμη ψηφιστεί σχετικός νόμος.

Ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε και αφού η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε στην επιβολή διοικητικών προστίμων σε ορισμένα τέτοια γραφεία της Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι οργανωμένα μία επιχείρηση λειτουργούσε αποκλειστικά με το αντικείμενο αυτό και ασκήθηκε ποινική δίωξη. Χθες κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήταν ο εκπρόσωπος της Man Power Αθανάσιος Αβραμόπουλος, ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάστηκε και αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου για τον προσεχή Νοέμβριο.

Μάρτυρας κατηγορίας από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ήταν ο γραμματέας Θεόδωρος Κυριακίδης και η διευθύντρια της Επιθεώρησης Εργασίας, από την πλευρά της οποίας δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία για τη λειτουργία γραφείων ενοικιάσεως εργαζομένων. "Αυτά τα γραφεία ξεκίνησαν πολύ πριν ισχύσει το νομικό καθεστώς. Εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για δουλεμπόριο και πρέπει να υπάρξει συλλογική αντίδραση και να μη μείνει η υπόθεση μόνο στα Δικαστήρια", υποστήριξε ο κ. Κυριακίδης.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι τέτοιων γραφείων που ήδη λειτουργούν υποστηρίζουν ότι πλέον το ισχύον νομικό καθεστώς καλύπτει τις εταιρείες τους, όπως γίνεται και σε όλη την Ευρώπη.