Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ακονίζουν τα μαχαίρια :: 23-01-2003) 

Ακονίζουν τα μαχαίρια

Ανεβάζουν τους τόνους ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για τη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Νέα συνέχεια στη διαμάχη κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας για τη σκανδαλολογία, χθες, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι "θα πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς" και πως "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο".

Η σχετική δήλωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρ. Πρωτόπαπα, και ουσιαστικά αποτελεί το προανάκρουσμα των όσων θα τονίσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Πρωτόπαπας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για την προαναγγελλόμενη δημοσιοποίηση στοιχείων για τη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι θέλει να συμβάλει ουσιαστικά στην πάταξη της διαφθοράς και όχι υποκρύπτοντας σκοπιμότητες.

Για "λεονταρισμούς"

Η Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε με δήλωση του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πρωτόπαπα για "λεονταρισμούς" που δεν πείθουν κανέναν και πρόσθεσε ότι αυτό που διαπιστώνεται είναι πως αντί να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, κουκουλώνεται η υπόθεση.

Η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ των κ.κ. Πρωτόπαπα και Ρουσόπουλου συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ, με διάφορες αιτίες (ΟΠΑΠ - Ιντραλότ ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων) και μέσα από την οξύτητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιήθηκαν, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως και οι χθεσινές βολές προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη σύγκρουση στη Βουλή, στις 4 Φεβρουαρίου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σκόπιμες ανακρίβειες

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί σήμερα στην επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της Ν.Δ. να αμαυρώσει το σύνολο του κυβερνητικού έργου, προβάλλοντας ψεύδη και σκόπιμες ανακρίβειες. Ο κ. Σημίτης θεωρεί ότι το πολιτικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας την οδηγεί στο να επιχειρεί να απαξιώσει το κυβερνητικό έργο, δημιουργώντας στους πολίτες την αίσθηση ότι πίσω από κάθε έργο βρίσκεται ένα σκάνδαλο. Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η τακτική αυτή της Ν.Δ. θα συνεχιστεί σε όλη την περίοδο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ενταγμένη σε έναν κεντρικό σχεδιασμό που επιδιώκει να υπονομεύσει την εικόνα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού συνολικά στο διάστημα αυτό.

Όπως έγινε γνωστό στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Σημίτης θα αναφερθεί (και πάλι) στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στο διάστημα μέχρι το τέλος της ελληνικής προεδρίας, επιζητώντας να κινητοποιήσει τους υπουργούς να ασχοληθούν με τρέχοντα θέματα κυβερνητικής πολιτικής. Ακόμη θα συζητηθεί το θέμα της (λαθρο)μετανάστευσης, το οποίο ως γνωστόν θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά θέματα της εαρινής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, τον Μάρτιο.