Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ίδιος αριθμός τηλεφώνου παντού :: 17-01-2003) 

Ίδιος αριθμός τηλεφώνου παντού

Μπορείτε να τον διατηρείτε έστω και αν αλλάζετε εταιρεία

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Πόλεμο τιμών και προσφορών στον χώρο της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας, προς όφελος των συνδρομητών, αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του μέτρου της "φορητότητας των αριθμών" εντός του 2003.

Με το μέτρο αυτό, ο συνδρομητής θα διατηρεί τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου και θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί σε όποιο δίκτυο κι αν επιλέγει να μεταφερθεί.

Η εισαγωγή της υπηρεσίας της φορητότητας αριθμών θα ενισχύσει σημαντικά τον ανταγωνισμό, καθώς πλέον οι συνδρομητές θα αλλάζουν ευκολότερα δίκτυο χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως σήμερα.

Τα πλεονεκτήματα

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της φορητότητας αριθμού για τους συνδρομητές, όπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών κ. Μαν. Γιακουμάκης, είναι: - Μείωση του κόστους αλλαγής τηλεπικοινωνιακού παρόχου (εταιρείας).

- Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα κόστος για την ενημέρωση των άλλων συνδρομητών, όπως γίνεται σήμερα όταν κάποιος αλλάζει αριθμό τηλεφώνου. - Οι καλούντες δεν θα χρειάζεται να συμβουλεύονται τις υπηρεσίες καταλόγου ή να αλλάζουν τις πληροφορίες που έχουν στους τηλεφωνικούς τους καταλόγους.

Το κυριότερο όμως είναι ο πόλεμος τιμών και προσφορών, που αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς στόχος τους θα είναι όχι μόνο η διατήρηση των συνδρομητών τους στο δικό τους δίκτυο, αλλά και η προσέλκυση νέων από άλλα δίκτυα.

Ήδη, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μειωμένα τιμολόγια για τις κλήσεις από σταθερό προς κινητό (αναφέρονται στον διπλανό πίνακα), καθώς και γι' αυτές που γίνονται από κινητό προς κινητό.