Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( εξελέγη ομόφωνα ο φιλίππου - νέα εμπλοκή για την ένωση νομαρχιών :: 21-03-2003) 

Εξελέγη ομόφωνα ο Φιλίππου - νέα εμπλοκή για την Ένωση Νομαρχιών

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Ομόφωνη υπήρξε τελικώς η εκλογή του προεδρείου της Ένωσης των Δήμων Αττικής. Στην κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ συναίνεσε χθες και η παράταξη της Ν.Δ. και έτσι πρόεδρος της Ένωσης εξελέγη ο δήμαρχος Καλυβίων Π. Φιλίππου από τον ΣΥΝ, αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ν.Δ. πήρε τη θέση του γενικού γραμματέα με τον δήμαρχο Χολαργού Δ. Νικολάου. Παράλληλα, ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν από το ΠΑΣΟΚ ο δημοτικός σύμβουλος Νικαίας Β. Τράπαλης και από τη Ν.Δ. ο δημοτικός σύμβουλος Βιλίων Κ. Μακρυνόρης.

Παρά την ομοφωνία στο εσωτερικό της αίθουσας που γινόταν η εκλογή του προεδρείου, η δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών της Ν.Δ. έγινε εμφανής στους διαδρόμους. Χαρακτηριστική υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Πεύκης, προφανώς με στέλεχος της Ρηγίλλης, όπου εμφανίστηκε να διαφωνεί πλήρως με την απόφαση να δοθεί η θέση του αντιπροέδρου στο ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που, όπως υποστήριζε, του την είχαν υποσχεθεί…

Πλήρης ικανοποίηση επικρατούσε αντιθέτως στους κόλπους του ΣΥΝ και όχι μόνον για την εκλογή προέδρου από το δικό του ψηφοδέλτιο. Ο νέος πρόεδρος Π. Φιλίππου ανέφερε πως η κοινή πρόταση δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριακής συμφωνίας, αλλά αποτέλεσμα εκπεφρασμένο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο, νέα εμπλοκή προέκυψε στην εκλογή προεδρείου στην Ένωση Νομαρχιών (ΕΝΑΕ). Η Ν.Δ. συνεχίζει να «παίζει» το χαρτί Κατσανεβάκη, ο οποίος δηλώνει πως θα υποστηρίξει την Φ. Γεννηματά αλλά θέλει και την Ντ. Μπακογιάννη πρόεδρο στην Ένωση των δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ). Οπότε η παράταξη της Ν.Δ. επιχειρεί τώρα η εκλογή στην ΚΕΔΚΕ να προηγηθεί αυτής της ΕΝΑΕ, θεωρώντας πως εάν δεν εκλεγεί η Ντ. Μπακογιάννη μπορεί να αποδεσμευτεί και ο κ. Κατσανεβάκης από την υποστήριξη της Φ. Γεννηματά.