Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( κατ' αρχήν συμφωνία πασοκ - ν.δ. για εκλογή φιλίππου :: 20-03-2003) 

Κατ' αρχήν συμφωνία ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για εκλογή Φιλίππου

Σημείο συμφωνίας στο πρόσωπο του δημάρχου Καλυβίων Π. Φιλίππου φαίνεται να βρήκαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Και οι δύο πλευρές διαμηνύουν πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ένωσης των Δήμων Αττικής θα τον υποστηρίξουν για πρόεδρο και εάν τηρηθεί η γραμμή αυτή ο κ. Φιλίππου θα πρέπει να εκλεγεί ομοφώνως από όλα τα μέλη.

Ο δρόμος για την υποστήριξη Φιλίππου από το ΠΑΣΟΚ άνοιξε μετά και τη χθεσινή απόφαση στην Π.Γ. του ΣΥΝ, με την οποία επικυρώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών και στα τρία όργανα της Αυτοδιοίκησης. Με τη σημερινή ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΣΥΝ. Εκκρεμεί τώρα η υποστήριξη από πλευράς ΣΥΝ της εκλογής Φ. Γεννηματά στην Ένωση των Νομαρχιών (ΕΝΑΕ) και Π. Κουκουλόπουλου στην Ένωση των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ).

Και παρ' ότι η απόφαση του κόμματος είναι σαφής, στελέχη της Κουμουνδούρου δεν μπορούσαν ούτε και χθες να προδικάσουν τις προθέσεις του Γ. Κατσανεβάκη, του νομάρχη Χανίων που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ και θα κρίνει την εκλογή προέδρου στην ΕΝΑΕ. Ο τελευταίος έχει μιλήσει για υποστήριξη της Φ. Γεννηματά, αλλά φαίνεται να την συνδέει με την υποστήριξη από τον ΣΥΝ της Ντ. Μπακογιάννη στην ΚΕΔΚΕ. Ωστόσο, το κεφάλαιο αυτό φαίνεται να έχει κλείσει και η εκλογή του κ. Κουκουλόπουλου θεωρείται δεδομένη.

Σε μία ύστατη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, τα προσκείμενα στην Ν.Δ. μέλη του Συμβουλίου στην ΕΝΑΕ δεν θα παρευρεθούν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση για εκλογή προέδρου. Η αναμενόμενη αυτή αναβολή θα οδηγήσει στην εκλογή πρώτα του προεδρείου στην Ένωση των Δήμων Αττικής σήμερα το απόγευμα και η εκλογή στην ΕΝΑΕ θα γίνει τελικώς, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, την ερχόμενη Τετάρτη. Στο τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η εκλογή προεδρείου στην ΚΕΔΚΕ.