Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( με λάδωμα και το γνήσιο της υπογραφής :: 19-03-2003) 

Με λάδωμα και το γνήσιο της υπογραφής

Μέχρι και τη διαδικασία για το γνήσιο της υπογραφής υπάρχει περίπτωση να εκμεταλλεύεται αστυνομικός προκειμένου να βγάλει επιπλέον χρήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Σερδάρη.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε χθες στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περιστατικό με την επ' αυτοφώρω σύλληψη αστυνομικού που έπαιρνε παραπάνω χρήματα από πολίτες για να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής τους με αποτέλεσμα ο μηνιαίος μισθός του να φθάνει ακόμη και το 1,7 εκατομμύρια δραχμές!

Κατά την εκτίμησή του οι συλλήψεις των αστυνομικών διαδίδονται γρήγορα στο Σώμα και οδηγούν στη συμμόρφωση κάποιων παραβατών αστυνομικών.

Πάντως, οι βουλευτές όλων των κομμάτων αντιμετώπισαν με επιφύλαξη τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σερδάρης περί φθίνουσας πορείας των καταγγελιών για διαφθορά και διαπλοκή στους κόλπους της Αστυνομίας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Καψής υποστήριξε ότι οι παραπεμπόμενοι αστυνομικοί μένουν στη θέση τους, ενώ αυτοί που καταγγέλλουν μετατίθενται, κι αυτό, όπως είπε, «λέγεται προστασία». Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο πολίτης δεν προβαίνει σε καταγγελίες επειδή θεωρεί ότι η Υπηρεσία είναι αναποτελεσματική και επικαλέστηκε γι' αυτό στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, από τις 10 καταγγελίες που έγιναν καμία δεν προχώρησε.