Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( βόλτα στα βαλκάνια :: 18-03-2003) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Βόλτα στα Βαλκάνια

Βελιγράδι, πιθανώς Σαράγεβο, οι πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών και πολύ πιθανόν και η Κωνσταντινούπολη. Η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την αξιοποίηση της λαμπαδηδρομίας για να αναδειχτεί η ελληνική πρωτοβουλία της Εκεχειρίας, έδωσε το πράσινο φως για να πάει η Φλόγα της Αθήνας σε πόλεις «με ιδιαίτερο συμβολισμό».

Οι αρχικές σκέψεις πάντως για να περάσει η Φλόγα από «εύφλεκτες» περιοχές του πλανήτη (π.χ. Ισραήλ-Παλαιστίνη) προς το παρόν φαίνεται να προσκρούουν στον σκεπτικισμό της Λωζάννης (η ΔΟΕ εγκρίνει το πρόγραμμα) αφού τις θεωρεί ως «υψηλού ρίσκου» ως προς την ασφάλεια.

Όπως όμως επισήμανε μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, «η λαμπαδηδρομία της Αθήνας είναι σημαντική, γιατί το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα μήνυμα ειρήνης, ένα μήνυμα εκεχειρίας. Κι εμείς αναδεικνύουμε την παράδοσή μας μέσα από μια Ολυμπιάδα που συνδέει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό». Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος, ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης και η πρόεδρος τού Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.