Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ανοίγει ο φάκελος των εκβιασμών :: 15-01-2003) 

Ανοίγει ο φάκελος των εκβιασμών

Στέλνονται οι κλήσεις του εισαγγελέα στους μάρτυρες

Σήμερα αποστέλλονται οι πρώτες κλήσεις στους μάρτυρες που διαθέτουν στοιχεία σχετικά με την - υπό έρευνα - υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών για λογαριασμό ή όχι της 17Ν.

Οι πρώτοι που καλούνται να καταθέσουν είναι το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, οι οποίοι, όπως επιβεβαιώθηκε χθες και από τον υπουργό Τύπου κ. Χρ Πρωτόπαπα, επισκέφθηκαν το καλοκαίρι τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσουν για το απόσπασμα του ημερολογίου του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Δημήτρη Αγγελόπουλου. Το ιδιόγραφο σημείωμα του επιχειρηματία, αντίγραφο του οποίου παρέδωσαν ο κύριος και η κυρία Αγγελοπούλου στον κ. Σημίτη, αναφερόταν στην επίσκεψη - στις 3.4.85 - του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στο γραφείο του, όπου του είχε αποκαλύψει ότι αποτελούσε τον επόμενο στόχο της 17Ν. Πέντε ημέρες αργότερα, σύμφωνα πάντα με το ημερολόγιο του Δημ. Αγγελόπουλου, ο κ. Μιχαλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι "σβήστηκε" από τη λίστα, την οποία μάλιστα του επέδειξε.

Κατεπείγουσα

Η αποκάλυψη της ύπαρξης του σημειώματος, καθώς και άλλες καταγγελίες που ακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτ. Μπάγια, ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Την εισαγγελική έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, από τον οποίο θα εξεταστούν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Εκτός από το ζεύγος Αγγελοπούλου, βέβαιο είναι πως θα κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Αργύρης Σαλιαρέλης, που έχει ήδη καταγγείλει ότι εκβιάστηκε από τον Γρ. Μιχαλόπουλο με την απειλή της 17Ν. Πάντως χθες ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, οι οποίοι ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για το επίμαχο ζήτημα - πριν και κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ -, αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Τελευταίος

Τελευταίος θα κληθεί από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος ωστόσο αρνείται όσα του καταμαρτυρούν. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τάκης Μιχαλόλιας δηλώνει ειδικότερα: "Βεβαιώνω ότι ο κ. Μιχαλόπουλος ουδέποτε επισκέφθηκε τον Δημ. Αγγελόπουλο μεταφέροντάς του συγκεκριμένους κινδύνους και συγκεκριμένες απειλές".