Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( «την λειώσαμε... κατά λάθος» :: 18-03-2003) 

ΙΣΡΑΗΛ

«Την λειώσαμε… κατά λάθος»

Ακτιβιστές στην Παλαιστίνη αμφισβητούν τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού ότι η Αμερικανίδα ακτιβίστρια Ραχέλ Κόρι συνεθλίβη κατά λάθος από ισραηλινή μπουλντόζα.

Σύμφωνα με το Κίνημα Διεθνούς Αλληλεγγύης, του οποίου μέλους ήταν η άτυχη Αμερικανίδα, η ακτιβίστρια βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του οδηγού της μπουλντόζας το Σάββατο, αφού στεκόταν στον δρόμο του προσπαθώντας να εμποδίσει την κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού σπιτιού στον προσφυγικό καταυλισμό της Ραφάχ. «Όταν χειριστής της μπουλντόζας αρνήθηκε να σταματήσει ή να στρίψει, η γυναίκα σκαρφάλωσε σε έναν σωρό ερειπίων για να τη δει ο οδηγός», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο θάνατος της Αμερικανίδας ήταν ατύχημα, κι αυτό επειδή τα παράθυρα της μπουλντόζας ήταν μικρά και περιόριζαν την όραση του οδηγού.

Χθες, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ επικοινώνησε με την οικογένεια της νεαρής και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ενώ περίπου 200 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα και τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση.