Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τα ΝΕΑ Σήμερα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( το στιγμα της ημερας - σόου κουφοντίνα χωρίς κάμερες :: 07-03-2003) 

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Σόου Κουφοντίνα χωρίς κάμερες

Περί διορισμένων και αρχηγών

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σαν να ζωήρεψαν τα πνεύματα εντός της αιθούσης του Κορυδαλλού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της 17Ν.

Κατ' αρχήν, αποφασίστηκε ότι οι κάμερες θα μείνουν - προς το παρόν τουλάχιστον - εκτός αιθούσης, ενώ απορρίφθηκαν και οι ενστάσεις της υπεράσπισης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου να δικάσει την υπόθεση της 17Ν. Από εκεί και πέρα, η χθεσινή ημέρα επικεντρώθηκε στο σόου που θέλησε να δώσει για μία ακόμη φορά ο κ. Κουφοντίνας χαρακτηρίζοντας μάλιστα "διορισμένο" τον πρόεδρο του δικαστηρίου." Και σένα ποιος σε διόρισε να σκοτώνεις;" εξεμάνη ένας από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, ανεβάζοντας την ένταση έτι περαιτέρω.

Ο "φαρμακοχέρης" της 17Ν, πάντως, εμφανίσθηκε χθες δίδυμο με τον Σάββα Ξηρό μετά και τη δήλωση του Π. Τσελέντη, ότι ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του στο δικαστήριο και δεν υπάρχουν αρχηγοί. Σήμερα, βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα ημέρα της πρώτης εβδομάδας της δίκης, διότι επιτέλους θα συζητηθεί εάν τα εγκλήματα της 17Ν είναι πολιτικά ή όχι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, τώρα, Κώστας Σημίτης και Τάσσος Παπαδόπουλος τα είπαν εκ νέου εν όψει της μετάβασης στη Χάγη, όπου ο κ. Ανάν έχει καλέσει άπαντες να υπογράψουν την παραπομπή του σχεδίου του σε δημοψήφισμα. Μόνο που η "Δευτέρα της Χάγης" δεν προμηνύεται και πολύ… ρόδινη. Ήδη, η Άγκυρα, που επίσης συσκέφθηκε με τον Ραούφ Ντενκτάς και τους στρατηγούς, "έκοψε" το σχέδιο Ανάν ως απέχον πολύ από τις προσδοκίες της. Και, κατά τα ειωθότα, στήριξε τον κ. Ντενκτάς στις επιλογές του. Ύστερα από αυτό, ελάχιστοι αναμένουν ότι οι Τουρκοκύπριοι θα βρουν τρόπο να εμφανισθούν συναινετικοί στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα προέβη χθες και σε μια ακόμη από τις αγαπημένες της συνήθειες - τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν μεταξύ Χίου και Λέσβου ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε 70 στρατιωτικούς.

Τους πήρε ενάμιση χρόνο, τώρα όμως, λέει, οι Αμερικανοί έχουν "μια πολύ καλή ιδέα για την περιοχή όπου βρίσκεται". Κάπου στο Βελουχιστάν, λένε, στα σύνορα μεταξύ Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν. Κατά τ' άλλα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον πόλεμο, ενώ ο επικεφαλής των επιθεωρητών κ. Μπλιξ παρουσιάζει σήμερα την έκθεσή του