Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( 320.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού :: 07-03-2003) 

320.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Αρχίζει την Τρίτη 11 Μαρτίου η απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το νέο πρόγραμμα θα αφορά 320.000 δικαιούχους. Πρόκειται για πρόγραμμα πανελλήνιας εμβέλειας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2004 και η δαπάνη του ανέρχεται σε 23.4777.622 ευρώ (ποσοστό αύξησης 23%).

Κατά την απογραφή θα χορηγούνται στον δικαιούχο:

* Έντυπο με τις τουριστικές μοναδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το 2003.

* Κάρτα δικαιούχου δελτίου κοινωνικού τουρισμού έτους 2003.

Από το έντυπο με τις τουριστικές μονάδες ο δικαιούχος θα επιλέγει με δική του ευθύνη το κατάλυμα στο οποίο επιθυμεί να κάνει τις διακοπές του και θα προβαίνει σε κράτηση δωματίου αποστέλλοντας προκαταβολή μέσω Τραπέζης ή ΕΛΤΑ. Με το αντίγραφο της απόδειξης προκαταβολής, την κάρτα του και την αστυνομική του ταυτότητα, ο δικαιούχος θα προσέρχεται στην υπηρεσία όπου έγινε η απογραφή για να παραλάβει τα δελτία κοινωνικού τουρισμού που δικαιούται.

Στην Αττική, οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται από τις 11 Μαρτίου (8.30 το πρωί - 6 το απόγευμα) και με αλφαβητική σειρά στα γραφεία διανομής της Εργατικής Εστίας για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους εργαζομένους - για την απογραφή - είναι τα εξής:

* Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο για το έτος 2002.

* Αστυνομική ταυτότητα ασφαλισμένου.

* Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένου ή βεβαίωση εργοδότη θεωρημένη από το ΙΚΑ. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραιτήτως η κάρτα ενσήμων (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ) ή το βιβλιάριο επιδότησης ανεργίας.

* Πρωτότυπο και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας έτους 2002 ή φορολογικής δήλωσης των δύο συζύγων όταν έχουν αυτοτελές δικαίωμα λήψης των παροχών.

* Αντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας προστατευόμενων μελών.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, το βιβλιάριο ασθενείας, το εκκαθαριστικό σημείωμα και την αρχική απόφαση σύνταξης ή βεβαίωσης από τον συνταξιοδοτικό φορέα που θα επιβεβαιώνει τον κλάδο εργασίας και τον αριθμό των ημερών εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί.