Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( παραμένει η ενόχληση της κυβέρνησης για τον μίλερ :: 06-03-2003) 

Παραμένει η ενόχληση της κυβέρνησης για τον Μίλερ

Ενοχλημένηπαραμένει η κυβέρνηση από τις προκλητικές δηλώσεις του αμερικανού πρεσβευτή κ. Τόμας Μίλερ. "Ισχύουν απολύτως οι χθεσινές δηλώσεις μου", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υπουργός Τύπου ανέφερε ότι του τηλεφώνησε ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας λέγοντάς του ότι έχουν παρανοηθεί οι δηλώσεις του κ. πρέσβη και πρόσθεσε: "Ισχύουν οι χθεσινές δηλώσεις μου και χωρίς την επιφυλακτικότητα, διότι είδα πολύ καλά τι είχε πει".

Πάντως, στο θέμα παρενέβη ο κ. Κώστας Μητσοτάκης για να υπερασπιστεί τον κ. Μίλερ. "Αυτά που είπε ο Αμερικανός πρέσβης τα έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως", δήλωσε ο επίτιμος και πρόσθεσε πως κανείς δεν είπε ότι "εξουδετερώθηκε η τρομοκρατία στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν άλλοι εκτός από αυτούς που δικάζονται".

Ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε "περίεργη" τη βιασύνη που "έδειξαν μια σειρά στελέχη της Ν.Δ." να υιοθετήσουν τις απόψεις Μίλερ και ζήτησε στάση ευθύνης. Συμπεριφέρονται "λες και δεν βλέπουν ότι εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία που θα δείξει σε όλο τον ελληνικό λαό όλες τις λεπτομέρειες και ευθύνες που υπάρχουν γύρω από τη δράση της 17Ν", τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε: "Αν κάποιοι από τους Έλληνες πολιτικούς έχουν κάτι διαφορετικό να προσθέσουν, κάποια στοιχεία, να μας τα πουν".