Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ο σημίτης "ξόρκισε" το προεκλογικό κλίμα :: 05-03-2003) 

Ο Σημίτης "ξόρκισε" το προεκλογικό κλίμα

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Επιχείρηση κατεβάσματος των προεκλογικών τόνων που χρησιμοποιεί η Ν.Δ. άρχισε η κυβέρνηση από την Αλεξανδρούπολη. Εγκαινιάζοντας το νοσοκομείο της πόλης, ο κ. Σημίτης είπε ότι τέτοιου είδους ζητήματα τον αφήνουν παγερά αδιάφορο και ότι έχει σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί όπως το Κυπριακό, την ελληνική προεδρία και τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Στην ομιλία του, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε εκτεταμένως στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ και χαρακτήρισε πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους. "Η Ελλάδα προοδεύει με σχέδιο και συστηματική εργασία", τόνισε ο κ. Σημίτης. Και πρόσθεσε: "Αφήνουμε την καταστροφολογία να είναι το πολιτικό καταφύγιο εκείνων που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα".

Η Ν.Δ. πάντως συνέχισε την προσπάθεια δημιουργίας προεκλογικού κλίματος και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για αναξιοπιστία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας: "Με τρία χρόνια καθυστέρηση, ο κ. Σημίτης εγκαινίασε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και επανεξήγγειλε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών", σχολιάζει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Σε γεύμα που παρετέθη προς τιμήν του από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Έβρου, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ και επισήμανε "ότι αυτή η περίοδος είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για την ειρήνη, διότι, ενώ στα χείλη όλων είναι αυτή η λέξη, τα συμφέροντα, οι επιδιώξεις κυριαρχίας, να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί ο κόσμος είναι πάντα ζωντανές και βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, σε ιδιαίτερη όξυνση".

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε, ότι δυστυχώς "η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να πάρει πρωτοβουλίες τέτοιες, ώστε να εξαναγκάσει, να σπρώξει" στην ειρηνική κατεύθυνση. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργήσει πεποιθήσεις, ένα κλίμα, να μεταφέρει αυτή την ανάγκη να προσέξουμε όλοι να μην υπάρξει πόλεμος.