Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( «σε δύο μήνες η αποκατάσταση της εθνικής στο ύψος της νεμέας» :: 03-03-2003) 

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Σε δύο μήνες η αποκατάσταση της Εθνικής στο ύψος της Νεμέας»

Το αργότερο σε δύο μήνες θα δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη του τμήματος της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, στο ύψος της Νεμέας, που παραμένει εκτός κυκλοφορίας λόγω καθίζησης. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την άμεση κατασκευή παράκαμψης στο τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας που θα εξυπηρετεί την κυκλοφορία προς και από την Καλαμάτα, μέχρι την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος των καθιζήσεων στο συγκεκριμένο τμήμα. Αυτά ανακοίνωσε το Σάββατο στην Καλαμάτα, όπου μετέβη επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Παπανδρέου πήρε μέρος σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων της Μεσσηνίας και επισήμανε πως «καθυστέρησε να επισκεφθεί τη Μεσσηνία προκειμένου να έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει και για να παρουσιάσει πλήρες χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία στον οδικό άξονα Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας».

Για το δύσκολο τμήμα

Ειδικά για το τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες για την αποκατάστασή του, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ανατίθεται μελέτη για πλήρη αποκατάσταση του δρόμου σε όλα τα σημεία και επισήμανε ότι δεν χρειάζεται εναλλακτική χάραξη, αφού μπορεί να γίνει αποκατάσταση με αποστραγγιστικά έργα. «Η μελέτη, κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ, θα μας πει άμεσα, μέσα σε δύο μήνες, αν μπορεί να γίνει παράδρομος ενός χιλιομέτρου», είπε η κ. Παπανδρέου. Και πρόσθεσε: «Αν μπορεί να γίνει αυτό θα προχωρήσει με ανάθεση. Σε έξι μήνες θα έχουμε πλήρη μελέτη που θα μας δείξει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, ενώ έχουν διασφαλισθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο κομμάτια (Τσακώνα και Νεμέα), από εθνικούς πόρους, χωρίς να επιβαρυνθεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου».

Παράλληλα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι προκηρύχθηκε η δημοπράτηση των τμημάτων του νέου εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας στη σήραγγα του Ραψομμάτη και γύρω απ' αυτήν, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ. Τα συγκεκριμένα τμήματα θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2005 και θα συντομεύσουν κατά πολύ τη διαδρομή από την Αθήνα στην Καλαμάτα, αφού θα «κόβουν» τις στροφές της Μεγαλόπολης.