Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( επισπεύδονται οι ανακρίσεις για έξι υποθέσεις :: 22-02-2003) 

Επισπεύδονται οι ανακρίσεις για έξι υποθέσεις

Επιτάχυνση του ανακριτικού έργου για έξι υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη (μεταξύ των οποίων και η υπόθεση των αρχείων της Στάζι) ζήτησε χθες από τις αρμόδιες Αρχές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλλάκης. Οι υποθέσεις, για τις οποίες έχουν ασκηθεί από μήνες ποινικές διώξεις, σχετίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους με τη διαφθορά, για την οποία άρχισε ειδικός έλεγχος από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ειδικότερα, ο κ. Κρουσταλλάκης ζήτησε επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για τις υποθέσεις: - Των αρχείων της Στάζι υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

- Των "νονών" της νύχτας με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Βασ. Στεφανάκο.

- Της διαχείρισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για την οποία διώκονται έξι καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι για πλαστά τιμολόγια.

- Της διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων για το Κτηματολόγιο, για την οποία διώκονται πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι εταιρειών που είχαν αναλάβει το έργο.

- Της απάτης εις βάρος της ΕΤΒΑ Finance, η οποία έχει αποκαλυφθεί από το υπουργείο Οικονομικών και έχει επιφέρει ζημία τουλάχιστον 10 δισ. δραχμές στην εταιρεία.

- Του "κυκλώματος" που δρούσε στο Δασαρχείο Πεντέλης, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δασάρχη και κατηγορίες που σχετίζονται με τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και άλλα.