Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( άγριος... τζόγος γύρω από το μέλλον του σαντάμ :: 17-02-2003) 

Άγριος… τζόγος γύρω από το μέλλον του Σαντάμ

Γύρω από το μέλλον του Σαντάμ Χουσεΐν γίνεται… τρελή σπέκουλα! Σύμφωνα με τους "Times", μετά την ομιλία του Χανς Μπλιξ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Παρασκευή, οι… μετοχές για το μέλλον του Σαντάμ Χουσεΐν πήγαν πολύ καλά, καθ' ότι οι "χρηματιστές" συμπέραναν ότι ο Χανς Μπλιξ έδωσε στον Ιρακινό πρόεδρο λίγο ακόμα χρόνο.

Στις ουκ ολίγες διαδικτυακές σελίδες όπου παίζονται στοιχήματα για το πότε θα ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσεΐν, προξενήθηκε χάος από τη στιγμή που άρχισε η ομιλία του Μπλιξ.

Οι πιθανότητες ανατροπής του Σαντάμ Χουσεΐν έπεσαν από το 45% στο 39%. Ακόμα και μετά τις μάλλον "γερακίσιες" ομιλίες των Τζακ Στρο και Κόλιν Πάουελ, το ποσοστό δεν ανέβηκε περισσότερο από 42%. Μονάχα σε μια από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες έγιναν, μέσα σε λίγες ώρες, έως και 2.000 στοιχήματα για τις πιθανότητες επιβίωσης του Σαντάμ Χουσεΐν έως το τέλος του επόμενου μηνός.

Αυτά τα στοιχήματα βάζουν παίκτες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και την Αυστραλία.

Δεν είναι ίσως τυχαίο που οι Ευρωπαίοι στοιχηματίζουν υπέρ της επιβίωσης του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ οι Αμερικανοί… πατριωτικά στοιχηματίζουν κατά.

Και αυτό δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Υπάρχει και ένας Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου που έχει μελετήσει όλες τις πιθανές προοπτικές για το μέλλον του Σαντάμ Χουσεΐν και έχει ανακαλύψει ότι όλες έχουν στατιστικά σημαντική σύνδεση με την τιμή του πετρελαίου.