Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ηλεκτρονικό "ξεσκόνισμα" σε 300.000 διαπιστεύσεις :: 30-01-2003) 

ΑΘΗΝΑ 2004

Ηλεκτρονικό "ξεσκόνισμα" σε 300.000 διαπιστεύσεις

Από ηλεκτρονικό "ξεσκόνισμα" θα περάσουν τουλάχιστον 300.000 προσωπικά στοιχεία ατόμων στην Ελλάδα αλλά και ξένων, προκειμένου να λάβουν τη διαπίστευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, προωθείται ταχύτατα η διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο της δημιουργίας ηλεκτρονικού αρχείου Ποινικού Μητρώου. Για το εν λόγω έργο το υπουργείο Δικαιοσύνης χρηματοδοτείται από τον Ολυμπιακό προϋπολογισμό με 5,8 εκατ. ευρώ.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο "Αθήνα 2004" χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής, με σκοπό την ενημέρωση του δικαστικού σώματος για την Ολυμπιακή προετοιμασία, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος εξήγησε πως το συγκεκριμένο έργο διεξάγεται με τη διαδικασία του "εξαιρετικώς επείγοντος", ενώ ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2003.

"Εκτιμούμε ότι τα αιτήματα που θα υποβληθούν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την πραγματοποίηση των διαπιστεύσεων (εθελοντές, συνοδοί, φροντιστές κ.ά.) θα προσεγγίσουν τις 300.000", υπογράμμισε ο κ. Πετσάλνικος.

Στην ίδια εκδήλωση η κ. Αγγελοπούλου είπε μεταξύ άλλων: "Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι ο "Αθήνα 2004" διαχειρίζεται την προετοιμασία των Αγώνων με απόλυτη διαφάνεια. Προς πλήρη διασφάλιση των αρχών της νομιμότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του "Αθήνα 2004", ιδίως ως προς την ασκούμενη οικονομική διαχείριση, υπάρχουν και λειτουργούν ανελλιπώς και με πλήρη αυτονομία ελεγκτικοί θεσμοί και μηχανισμοί".

Παράλληλα το Αυτοτελές Τμήμα Ποινικού Μητρώου του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει προετοιμάσει τις διοικητικές διαδικασίες βεβαίωσης της ποινικής κατάστασης των προσώπων που θα διαπιστευτούν στη χώρα κατά το έτος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι ώστε το υπουργείο Δικαιοσύνης να ανταποκριθεί στις θεσμικές υποχρεώσεις του.