Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( τα πρωτεία στην ευρώπη έχει η ελλάδα :: 30-01-2003) 

ΕΒΕΡΤ

Τα πρωτεία στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Το πρόβλημα της εξάπλωσης των ναρκωτικών αναδεικνύεται από τους πρόσφατους θανάτους στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ολοένα και νεώτεροι είναι οι χρήστες τους και συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός των νεκρών από ναρκωτικά ετησίως.

Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Έβερτ προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Έβερτ, "οι θάνατοι που σημειώθηκαν τελευταία στις φυλακές Κορυδαλλού εξαιτίας των ναρκωτικών μάς υποχρεώνουν να εξετάσουμε σε βάθος το πρόβλημα των ναρκωτικών, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπιστεί συνολικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα".

Το 40% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ την προηγούμενη χρονιά πέθαναν από χρήση ναρκωτικών 240 άνθρωποι. "Η χώρα μας έχει τα πρωτεία στην Ευρώπη στον ρυθμό αύξησης του αριθμού των θανάτων των συνδεόμενων με τα ναρκωτικά", λέει ο κ. Έβερτ. Έτσι, ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά ποια μέτρα λαμβάνονται για την πρόληψη του προβλήματος με ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, πόσες θεραπευτικές κοινότητες και με ποιες δυνατότητες λειτουργούν, ποια είναι η έκταση της χρήσης ναρκωτικών μεταξύ των στρατευμένων, πόσοι αστυνομικοί ασχολούνται με την αντιμετώπιση του προβλήματος αποκλειστικά, πόσοι καταδικασθέντες για εμπορία ναρκωτικών έχουν αποφυλακισθεί και ποιο ποσοστό της ποινής τους έχουν εκτίσει κατά τον χρόνο αποφυλάκισής τους. Παράλληλα, ο κ. Έβερτ ρωτά κατά πόσον συνεργάζονται μεταξύ τους οι συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη επιτυχία το πρόβλημα.