Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( ο "πόλεμος" των χάμπουργκερ μαίνεται στη νέα υόρκη :: 25-01-2003) 

Ο "πόλεμος" των χάμπουργκερ μαίνεται στη Νέα Υόρκη

Ο πόλεμος μαίνεται στη Νέα Υόρκη. Όμως δεν είναι από εκείνους τους πολέμους που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τον ΟΗΕ. Αυτός ο πόλεμος είναι λιγότερο επικίνδυνος, αλλά πάντως όχι χωρίς συνέπειες για την υγεία. Με δυο λόγια, πρόκειται για τον πόλεμο των χάμπουργκερ. Δεν είναι μόνο ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα "ΜακΝτόναλντ'ς" τα "Μπέργκερ Κινγκ" και τα "Γουέντι'ς". Είναι και ο ανταγωνισμός των μαγείρων, που προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο του χάμπουργκερ, ανεβάζοντας συνεχώς την ποιότητα. Μαζί με την ποιότητα ανεβαίνει και η τιμή. Υποτίθεται πως όποιος πουλάει πιο ακριβά, έχει και το καλύτερο χάμπουργκερ. Οι "εχθροπραξίες" άρχισαν την περασμένη εβδομάδα σε ένα εστιατόριο με καλή φήμη για το κρέας του, το "Ολντ Χόμστεντ". Το χάμπουργκέρ του έχει ως βάση το βοδινό τού Κόμπε. Γιατί, άραγε, στη χώρα των καουμπόηδων;

Επειδή τα βόδια στην ιαπωνική πόλη Κόμπε τρώνε εκλεκτή τροφή και πίνουν μπίρα. Έτσι, το κρέας τους είναι πιο τρυφερό. Η καλύτερη ποιότητα φάνηκε αμέσως στην τιμή: 41 δολάρια. Ο Γάλλος σεφ της Νέας Υόρκης, Ντανιέλ Μπουλί, δεν μπορούσε να αφήσει την αμερικανοϊαπωνική πρόκληση αναπάντητη. Είχε ήδη ένα χάμπουργκερ στο μενού του (άλλωστε βρίσκεται στην Αμερική). Αποφάσισε λοιπόν να το παραγεμίσει με φουά γκρα και παρμεζάνα.

Από 29 δολάρια, η τιμή του πέταξε αμέσως στα 50 δολάρια. Είναι το ακριβότερο χάμπουργκερ στην πόλη. Και το καλύτερο; Οι ανταγωνιστές του έχουν διαφορετική γνώμη. Όμως, ο πόλεμος συνεχίζεται.