Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( αύξηση των θανάτων από γρίπη τα τελευταία 20 χρόνια :: 22-01-2003) 

Αύξηση των θανάτων από γρίπη τα τελευταία 20 χρόνια

Σημαντική αύξηση των θανάτων από γρίπη παρατηρείται τα τελευταία 20 χρόνια στην Ευρώπη, γεγονός που κρατά τους επιστήμονες σε επιφυλακή.

Η ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα εκτιμά ότι τα ποσοστά θνητότητας από τον ιό της γρίπης, αλλά και οι επιπτώσεις της νόσου στα οικονομικά της υγείας θα συνεχίσουν την αυξητική τους πορεία.

Κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσβάλλονται από γρίπη. Σύμφωνα, εξάλλου, με διεθνείς έρευνες, ένας στους δέκα στους ενήλικους και ένα στα τρία παιδιά πλήττονται από τον ιό.

Παρ' όλα αυτά, οι μητέρες δεν φαίνεται να ανησυχούν και τόσο για τη γρίπη. Μελέτη που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες σε 1.700 μητέρες παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών, από τις χώρες Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Δανία και Γαλλία, έδειξε πως οι μητέρες φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τις παιδικές ασθένειες παρά για τη γρίπη. Ειδικότερα, μόνο μία στις δέκα θα ανησυχούσε αν το παιδί της προσβάλλονταν από γρίπη, ενώ μία στις τρεις θα ανησυχούσε για τον κοκκύτη ή την ιλαρά.