Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Σύντομη είδηση

( ελληνικό σινεμά σε πανεπιστήμιο της ιταλίας :: 22-01-2003) 

Ελληνικό σινεμά σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας

Το "Cinema Greco" απασχολεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λέτσε της Ιταλίας! Όχι, δεν πρόκειται για… ανέκδοτο, αλλά για έκδοση ενός τόμου με την ιστορία του ελληνικού σινεμά στην ιταλική γλώσσα, που παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και διδάσκεται στους Ιταλούς φοιτητές.

Επιμελητές του βιβλίου είναι ο κριτικός και καθηγητής κινηματογράφου Βιντέντσο Καμερίνο και ο Σωτήρης Δημητρίου, ενώ συνεργάτες με κείμενά τους στην έκδοση είναι οι Θόδωρος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Κολοβός, Πάνος Κουάνης, Θανάσης Ρεντζής, Ειρήνη Στάθη, Βασίλης Φίλιας.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ένα αφιέρωμα στον Ζυλ Ντασσέν, που θα πραγματοποιηθεί στο ερχόμενο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Λέτσε, ενώ θα υπάρξει και επιλογή ελληνικών ταινιών για το διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Αναγγέλθηκε, επίσης, η πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου "Magna Grecia" που θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζακύνθου με πρωτοβουλία της ελληνοϊταλικής επιτροπής για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη και ομιλητές δεκάδες Έλληνες και Ιταλούς καθηγητές.