Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( αριστεία ανδραγαθίας σε 5 αστυνομικούς :: 22-01-2003) 

Αριστεία ανδραγαθίας σε 5 αστυνομικούς

"Φευγαλέα είδαμε ένα αντικείμενο σε μια γλάστρα, αμέσως μετά έγινε η έκρηξη και από τον δεύτερο όροφο του Εμπορικού Κέντρου βρεθήκαμε στο ισόγειο".

Δεκαπέντε χρόνια είναι συνεργάτες και φίλοι οι δύο πυροτεχνουργοί. Με ειδικές σπουδές στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών στην Αμερική και στην Αγγλία.

Μαζί ήταν και στο Εμπορικό Κέντρο της οδού Τσακάλωφ 8 τον Απρίλιο του 1996 και τραυματίσθηκαν σοβαρά όταν εξερράγη ισχυρή βόμβα. Οι δύο πυροτεχνουργοί, ο ανθυπαστυνόμος Γιώργος Θεοχαρόπουλος και ο αρχιφύλακας Γιάννης Σινάνης, μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους τους, βραβεύθηκαν χθες σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο. Τα διπλώματα Αριστείου Ανδραγαθίας και τα μετάλλια στους πέντε αστυνομικούς απένειμε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής κ. Γιώργος Αγγελάκος. "Άοπλος, χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο αστυνόμος Β', Δημήτριος Σ. Κωτσαντώνης, μπήκε σε ψητοπωλείο και εξουδετέρωσε ένα μεθυσμένο που κρατούσε ομήρους δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το περιστατικό είχε γίνει πριν από τρία χρόνια".

Στη χθεσινή τελετή βραβεύθηκαν επίσης ο αρχιφύλακας Βασίλειος Μαλεβίτης, ο οποίος τραυματίσθηκε πριν από δύο χρόνια σε συμπλοκή με δύο επικίνδυνους κακοποιούς και ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Γ. Κουρμούλης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος σε ένοπλη συμπλοκή με έναν Ρουμάνο κακοποιό στενό συνεργάτη του Πάσσαρη.