Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( ολλανδικά τα "έκσταση" που θα γέμιζαν την αθήνα :: 21-01-2003) 

Ολλανδικά τα "έκσταση" που θα γέμιζαν την Αθήνα

Από την Ολλανδία προερχόταν η παρτίδα των 1.800 δισκίων "έκστασης" με την οποία οι διακινητές και τα βαποράκια τους θα γέμιζαν κλαμπ της Αθήνας το Σαββατοκύριακο.

Η έφοδος της Αστυνομίας στο διαμέρισμα της σπείρας έγινε λίγο πριν από την εξόρμηση σε νυχτερινά μαγαζιά και συνελήφθησαν επτά βασικά μέλη της και άλλοι πέντε νεαροί που προμηθεύονταν και διακινούσαν δισκία. Η έδρα της επιχείρησης στεγαζόταν στο διαμέρισμα του Νίκου Στ. Καραδήμα, 34 χρόνων, στην Κυψέλη. Ο ίδιος δήλωσε στις Αρχές ότι είναι δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης μηνιαίου περιοδικού. Ωστόσο από το περιοδικό τον διαψεύδουν υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχαν και την παραμικρή συνεργασία μαζί του. Στη σπείρα των διακινητών μετείχαν ακόμα ο Ηλίας Άμερ, 31 χρόνων, ο οποίος είχε συλληφθεί προ τετραμήνου για διακίνηση δισκίων "έκστασης", τα δίδυμα αδέλφια Σεραφείμ και Νίκος Ντρούβας, ο υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Βάιος Αλ. Αναστασίου, 25 χρόνων, και δύο νεαρές γυναίκες.

Η σπείρα εκτιμάται ότι είχε αναπτύξει δράση τον τελευταίο χρόνο. Στα ίχνη των διακινητών οι Αρχές μπήκαν προ τριμήνου ύστερα από πληροφορίες για τα δίδυμα αδέλφια. Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε και η τελική επιχείρηση αποφασίσθηκε την ώρα που γίνονταν οι συναλλαγές. Πρώτος συνελήφθη ένας νεαρός φοιτητής και στην κατοχή του βρέθηκαν τα 60 δισκία που μόλις είχε προμηθευθεί.