Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( καταστροφές από τη βροχή :: 21-01-2003) 

ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ

Καταστροφές από τη βροχή

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις χθες στη Χίο και τη Σάμο. Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και επλήγησαν αγροτικές καλλιέργειες στους δήμους Χίου και Αγίου Μηνά.

Ο μεγάλος όγκος της βροχής έπεσε σε διάστημα δύο περίπου ωρών, με αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί το δίκτυο ομβρίων υδάτων. Οι κεντρικοί δρόμοι της Χίου μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν. Ο χείμαρρος Κοκκαλάς ξεχείλισε και τόνοι λάσπης κατέκλυσαν πολλές επιχειρήσεις, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο Χίου - Θυμιανών και Χίου - Καρφά.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο Morning Star, σε εστιατόρια, βιοτεχνίες, συνεργεία αυτοκινήτων και λιγότερες σε άλλα καταστήματα. Η κοίτη του χειμάρρου έχει στενέψει σημαντικά από τις κατά καιρούς παρεμβάσεις ενώ την κατάσταση επιδείνωσαν και τα έργα που γίνονται στο οδικό δίκτυο Χίου - Μεστών και τα οποία εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή των υδάτων στη θάλασσα. Επίσης, τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που κατέληξε στη θάλασσα. Σημαντικές ήταν οι καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχές και στη Σάμο.

Σπίτια πλημμύρισαν στο Καρλόβασι, ενώ παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες να κοπεί το ρεύμα για αρκετή ώρα στο νησί. Τέλος, μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε αναμεταδότες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών από πτώση κεραυνού.