Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Σύντομη είδηση

( γαλλικό ριάλιτι με νέους ρεπόρτερ :: 20-01-2003) 

Γαλλικό ριάλιτι με νέους ρεπόρτερ

Μέσα από τα ριάλιτι σόου τα έχουμε δει όλα. Τα σπίτια, οι φάρμες, τα γυμναστήρια, τα στούντιο, τα νησιά μάζεψαν νέους ανθρώπους, είτε ανεπάγγελτους είτε άνεργους είτε σπουδάζοντες και τους κάλεσαν σε μία συμβίωση αντοχής. Το μόνο που έλειπε ήταν στην προβολή της αλήθειας να συμμετάσχουν και οι άνθρωποι των μίντια. Το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE λοιπόν ανέλαβε να καλύψει το κενό.

Και ετοιμάζει ένα δημοσιογραφικό ριάλιτι on the road. Ένα λεωφορείο με νέους ρεπόρτερ μέχρι 27 ετών, που θα έχουν σχετική πείρα γύρω από βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές, θα ξεκινήσει για τον γύρο της Ευρώπης.

Το ταξίδι αρχίζει στις 15 Μαρτίου 2003 και για τέσσερις μήνες το λεωφορείο των μίντια θα περνάει από πόλεις, θα διασχίζει αυτοκινητόδρομους, μεγάλες λεωφόρους και θα οδηγεί τους νέους στην πηγή του ταξιδιωτικού, κοινωνικού ή ό,τι άλλου τύπου ρεπορτάζ εντοπίσει ο καθένας. Το ARTE θα μεταδίδει κάθε μέρα αποσπάσματα από αυτό το υλικό που θα συλλέγουν οι ταξιδιώτες. Οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος του καναλιού, καλό θα ήταν να γνωρίζουν δύο ή τρεις επίσημες γλώσσες της Κοινότητας, να ασχολούνται με κάποιο σπορ ή να έχουν κάποιο δημιουργικό χόμπι - μουσικό, κινηματογραφικό, συγγραφικό, εικαστικό - και να επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτήν την περιπέτεια, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα τη χώρα τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και ένα κείμενο όπου θα παρουσιάζουν τον εαυτό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση .