Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της τρομοκρατίας :: 16-01-2003) 

ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της τρομοκρατίας

Παρά τη σύλληψη υπόπτων που κατηγορούνται ως μέλη της 17Ν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτιμά ότι δεν έχει εκλείψει εντελώς ο κίνδυνος της τρομοκρατίας στη χώρα και πως η πιθανότητα να υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμερικανικών στόχων και συμφερόντων στο μέλλον παραμένει υψηλή.

Αυτό επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στο κεφάλαιο που παραθέτει πληροφορίες γύρω από την Ελλάδα και το οποίο ανανεώθηκε - όπως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα - προχθές. Η τελευταία ανανέωση είχε γίνει πριν από εννέα μήνες.

Εκτιμάται ότι με τη σχετική αναφορά "φωτογραφίζεται" το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο ΕΛΑ.

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προχωρήσει και σε αυτό το μέτωπο για να κλείσει οριστικά το "κεφάλαιο τρομοκρατία".

Εξάλλου, στο κεφάλαιο των γενικών πληροφοριών γύρω από την Ελλάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για πολύ καλή συνεργασία των διωκτικών αρχών των δύο χωρών. Μάλιστα σε μια άλλη καθησυχαστική αναφορά επισημαίνεται ότι δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες απειλές εναντίον Αμερικανών πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Παραταύτα, όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, ιδιαίτερα ύστερα από τον αυξημένο βαθμό ετοιμότητας που έχει επιβληθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τις προξενικές αρχές της χώρας τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.