Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( πέθανε από έμφραγμα - του είχαν δώσει θερμαντική αλοιφή :: 16-01-2003) 

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΩΝ

Πέθανε από έμφραγμα - του είχαν δώσει θερμαντική αλοιφή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Μοιραίες κρίθηκαν από τον εισαγγελέα οι συστάσεις δύο γιατρών σε 38χρονο ν' αντιμετωπίσει πόνους που είχε στην καρδιά με θερμαντική αλοιφή, καθώς διέγνωσαν ότι πρόκειται για "μυοσκελετικό πρόβλημα". Ο ασθενής λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε και σχεδόν δύο χρόνια μετά ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος τους για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Την υπόθεση ανακίνησε η σύζυγος του άτυχου Ευθύμη Μπουδανά, που έχασε τη ζωή του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου 2001. Η 35χρονη Πηνελόπη Σφόλια υπέβαλε μήνυση εις βάρος των γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως υποστηρίζει, επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγό της τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας τα εξωτερικά ιατρεία και αντί να τον υποβάλουν σε αναλυτικές εξετάσεις, του συνέστησαν να κάνει επάλειψη με θερμαντική αλοιφή.

Η υπόθεση ερευνήθηκε με προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωκράτης Τανάγιας και η οποία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο εισαγγελέας κατέληξε ότι η τότε ειδικευόμενη καρδιολόγος που κατηγορείται ότι έκανε τη διάγνωση και ο καρδιολόγος που ήταν εφημερία την επίμαχη νύχτα εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, με συνέπεια ο καρδιοπαθής να χάσει τη ζωή του.

Όπως επισημαίνει μάλιστα στη μήνυση η Π. Σφόλια, το πρόβλημα του συζύγου της το είχε επισημάνει μέχρι και ο νοσοκόμος του ΕΚΑΒ. Η γιατρός όμως φέρεται να είπε στη σύζυγο "να κάνετε επάλειψη τώρα με τη θερμαντική αλοιφή και δώσ' του και ένα οποιοδήποτε αναλγητικό χάπι - και αν δεν του περάσει, να τον παρακολουθήσετε ξανά", όπως περιγράφεται στη μήνυση.