Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( «όχι στον πόλεμο» με συλλαλητήρια :: 15-03-2003) 

«Όχι στον πόλεμο» με συλλαλητήρια

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΤΣΗ

Καθώς τα τύμπανα του πολέμου στο Ιράκ ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά, το αντιπολεμικό κίνημα δίνει το ένα ραντεβού μετά το άλλο. Αθήνα, Σούδα, Άκτιο, Τίρναβος, είναι οι επόμενοι σταθμοί των διαδηλωτών ως «απάντηση» στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας σήμερα στην Αθήνα.

«Όχι στον πόλεμο», θα φωνάξουν σήμερα οι διαδηλωτές στην Αθήνα. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, δίνει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στο Πεντάγωνο για αποκλεισμό της πύλης εισόδου. Την ίδια ώρα το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ θα βρίσκεται στο Σύνταγμα, η Δράση: Θεσσαλονίκη 2003 στα Προπύλαια και η Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003, στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Το επίκεντρο των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων μεταφέρεται αύριο στα Χανιά της Κρήτης, με τον αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα. Επίσης στις 12 το μεσημέρι, αντιπολεμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στον Τίρναβο, όπου βρίσκεται το στρατηγείο του ΝΑΤΟ αλλά και στη βάση στο Άκτιο της Πρέβεζας. Την Κυριακή διοργανώνεται και Αντισύνοδος Ειρήνης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, στις 6 το απόγευμα.