Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Σύντομη είδηση

( γ.δουβιτσας - ορφανή έμεινε η «νεφέλη» :: 17-03-2003) 

Γ.ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ Ορφανή έμεινε η «Νεφέλη»

Βαριά απώλεια για τον κόσμο των εκδόσεων αποτελεί ο πρόωρος, ξαφνικός θάνατος του εκδότη της «Νεφέλης» Γιάννη Δουβίτσα. Ο 59χρονος εκδότης υπέστη έμφραγμα σε κέντρο διασκέδασης το βράδυ του Σαββάτου και ο θάνατος επήλθε ακαριαία. Από το 1981 που ίδρυσε τη «Νεφέλη», ο Γιάννης Δουβίτσας, γνωστός άλλωστε για την καλοσύνη και την ακεραιότητά του, υπηρέτησε τις εκδόσεις με ευσυνειδησία και με βασικό κριτήριο την ποιότητα, συχνά αψηφώντας εντελώς το στοιχείο της μη εμπορικότητας κάποιων τίτλων.

Ήταν από τους ελάχιστους εκδότες που συνέχιζε μέχρι σήμερα να στηρίζει ενεργά την ποίηση, τόσο με την έκδοση του ομώνυμου περιοδικού όσο και με τη σταθερή έκδοση σημαντικού αριθμού ποιητικών συλλογών. Ανάμεσα στις επιτυχημένες σειρές του ήταν η σειρά Κονδύλη «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», η ιστορική σειρά του καθηγητή κ. Λιάκου, η σειρά των βιογραφιών κ.λπ. Συγγραφείς όπως ο Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος, ο Νίκος Χουλιαράς, ο Νίκος Πετρόπουλος έμειναν πιστοί στις εκδόσεις του επί μία εικοσαετία.

Ο Γιάννης Δουβίτσας αφήνει πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά (ηλικίας 30 και 23 ετών). Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 4.30 μ.μ., από το Γ' Νεκροταφείο.