Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( πολικό ψύχος-φονιάς :: 14-01-2003) 

Πολικό ψύχος-φονιάς

Περισσότεροι από 25.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση, λόγω βλαβών που παρουσιάστηκαν στις θερμαντικές εγκαταστάσεις, ενώ η χώρα ζει τον πιο παγωμένο χειμώνα των τελευταίων 15 ετών.

Περίπου 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου λόγω του δριμύτατου ψύχους, καθώς στη Μόσχα το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και 37 βαθμούς υπό το μηδέν. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρίγα της Λετονίας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, που έφτασαν τους 37 βαθμούς υπό το μηδέν, ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές, που διευκρίνισαν ότι τα θύματα ήταν άστεγοι. Ένα στρώμα πάγου 70 εκατοστών που έχει καλύψει τα νερά στη Βόρεια Βαλτική εμποδίζει κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι της Ρίγας. Το ίδιο συμβαίνει και ανοικτά της Πετρούπολης, όπου 50 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί εξαιτίας των πάγων.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και περίπου ένα μήνα στη Βόρεια Ινδία, στο Μπανγκλαντές και στο Νεπάλ έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο περισσότερων από 800 ανθρώπων, κυρίως αστέγων.