Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( ο "κόσμος" έκανε... πιρουέτες στο λιμάνι του σίδνεϊ :: 08-03-2003) 

Ο "Κόσμος" έκανε… πιρουέτες στο λιμάνι του Σίδνεϊ

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο παρέλυσε με τον ελιγμό του την κίνηση στο λιμάνι του Σίδνεϊ, ώστε οι πάμ-πλουτοι επιβάτες του να απολαύσουν όλοι τη θέα του λιμανιού

Το πρώτο πλωτό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, το "The World" ("Ο Κόσμος"), παρέλυσε χθες το λιμάνι του Σίδνεϊ πραγματοποιώντας με χάρη μια πιρουέτα για να εξασφαλίσει πως οι πολυεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του θα έχουν όλοι το μερίδιο που δικαιούνται από την εντυπωσιακή θέα του λιμανιού.

Οι πλούσιοι πληρώνουν από 2 έως 7 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα στο γιγάντιο λευκό κρουαζιερόπλοιο των 44.500 τόνων. Ωστόσο, στο σημείο που ήταν αγκυροβολημένο τις δύο τελευταίες ημέρες το πλοίο, οι μισοί απ' αυτούς έβλεπαν την ανιαρή πρόσοψη του Τέρμιναλ Ταξιδιωτών του Εξωτερικού. Οι άλλοι μισοί απολάμβαναν την ωραιότερη θέα του περίφημου λιμανιού και της Όπερας του Σίδνεϊ που μπορεί κανείς να απολαύσει. Αλλά ρυμουλκά και σκάφη της αστυνομίας άλλαξαν χθες τα πράγματα, οδηγώντας το τεράστιο πλοίο έξω από τα λιμάνι, γυρίζοντάς το κατά 180 μοίρες και οδηγώντας το και πάλι στο αγκυροβόλιό του. Η επιχείρηση διήρκεσε 30 λεπτά και ήταν η πρώτη του είδους στο Σίδνεϊ.