Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( έρευνα για δύο μετεγγραφές φοιτητών - "μαϊμού" :: 05-03-2003) 

Έρευνα για δύο μετεγγραφές φοιτητών - "μαϊμού"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έρευνα σε βάθος για τις δύο μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού στο ΑΠΘ, διέταξε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύφτηκε προ ημερών, οι καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής ανέστειλαν τη φοιτητική τους ιδιότητα, όταν το Πανεπιστήμιο της Σόφιας τους ενημέρωσε ότι τα άτομα αυτά ποτέ δεν σπούδασαν στη γειτονική χώρα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σωκράτης Τανάγιας παρήγγειλε χθες στον πταισματοδίκη να διερευνήσει όλη την υπόθεση, ύστερα από το έγγραφο που έλαβε από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα ζήτησε να κληθούν και να καταθέσουν τα μέλη της επιτροπής μετεγγραφών που αξιολόγησαν τους δύο συγκεκριμένους φοιτητές, εγκρίνοντας τη μετεγγραφή τους και δεχόμενοι τα πιστοποιητικά που κατέθεσαν, των οποίων αμφισβητείται η γνησιότητά τους.

Ακόμη, αναμένεται να διερευνηθεί από πραγματογνώμονες η γνησιότητα των πιστοποιητικών που κατατέθηκαν για να επιτευχθεί η μετεγγραφή. Ήδη στο έγγραφο του Τμήματος Ιατρικής, ο πρόεδρος καθηγητής Αρίστιππος Μηνάς αναφέρεται σε "φερόμενα ως πλαστά πιστοποιητικά". Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί και να περιληφθεί στη δικογραφία η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που κλήθηκε να διενεργήσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος ήταν επίσης αποδέκτης του συγκεκριμένου εγγράφου.