Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Σύντομη είδηση

( ρώσος... χάρι πότερ στις εκλογές! :: 05-03-2003) 

Ρώσος… Χάρι Πότερ στις εκλογές!

Η δημοτικότητα του Χάρι Πότερ στη Ρωσία έκανε 32χρονο να ζητήσει να πάρει το όνομά του!

Ο Χάρι Πότερ… Ρώσος; Περίπου. Ένας 32χρονος άνδρας από τα Ουράλια Όρη προκειμένου να γίνει μέλος της τοπικής κυβέρνησης σκέφτηκε να αλλάξει το όνομά του σε "Χάρι Πότερ", ευελπιστώντας πως με το όνομα του ήρωα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για την είσοδό του στη Βουλή του Σβερντλόφσκ! Ο 32χρονος Ρώσος, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, είχε "κατέβει" ως υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές της περιοχής του χωρίς ωστόσο επιτυχία. Ο υπέρμετρα φιλόδοξος άνδρας, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο NTV, δεν απογοητεύτηκε.

Και τι σκαρφίστηκε; Να "δανειστεί" το όνομα του ήρωα της Βρετανίδος συγγραφέως, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στη Ρωσία. Ωστόσο η ρωσική νομοθεσία ορίζει πως οι πολίτες που αλλάζουν όνομα πρέπει υποχρεωτικά να διατηρούν το πατρώνυμό τους. Ο νεαρός Ρώσος πάντως θα αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα στις 29 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα έχει στα χέρια του το διαβατήριό του με τα… νέα στοιχεία του!

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ, όσο δημοφιλή κι αν είναι, έχουν στη Ρωσία πολλούς επικριτές. Ορισμένες εκκλησιαστικές οργανώσεις επιχείρησαν να προκαλέσουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τους, με το επιχείρημα ότι το περιεχόμενό τους ενθαρρύνει τον σατανισμό και τις αποκρυφιστικές θεωρίες.