Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( τρία παιδιά επιβίωσαν στα συντρίμμια :: 05-03-2003) 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τρία παιδιά επιβίωσαν στα συντρίμμια

Τρία αγόρια και ο πατέρας τους επέζησαν της συντριβής του αεροπλάνου τους και πέρασαν τη νύχτα μέσα στην παγωνιά σ' ένα χιονισμένο δάσος σε ορεινή περιοχή της Μασαχουσέτης. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας τούς εντόπισε, αλλά ο πατέρας υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Τρία άλλα μέλη τής οικογένειας έχασαν τη ζωή τους.

Ο πατέρας, ο Ρόναλντ Φέρις, 39 χρόνων, υπέκυψε από καρδιακή προσβολή. Η σύζυγός του, η Τέιν, και δύο γιοι τους, ο Σον και ο Κάιλ, σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροπλάνο της οικογένειας συνετρίβη τη Δευτέρα στο ύψους 510 μέτρων βουνό Ουίλκοξ. Αλλά τρία από τα αγόρια του ζευγαριού, ο Ράιαν, 2 χρόνων, ο Τζόρνταν, 5 χρόνων και ο Τάιλερ, 10 χρόνων, επέζησαν και εισήχθησαν χθες σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο του Όλμπανι. Παρουσιάζουν σοβαρή υποθερμία και ο Τάιλερ έχει ένα σπασμένο πόδι, είπαν οι γιατροί.

"Είμαι κατάπληκτος. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βγάλουν τη νύχτα", δήλωσε ο υπεύθυνος των συνεργείων διάσωσης. Ο πιλότος του ελικόπτερου είπε πως, όταν έφτασε πάνω από το σημείο της συντριβής, είδε ένα μικρό παιδί να κινείται σε απόσταση 12 μέτρων από την καμπίνα του αεροπλάνου. Δεν μπορούσε να καταλάβει αν το παιδί είχε εκτιναχτεί κατά τη συντριβή ή είχε συρθεί ως εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ είχε ζητήσει ενισχύσεις, είδε ένα χέρι, πιθανόν του πατέρα, να βγαίνει από την καμπίνα και να νεύει προς το ελικόπτερο. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο της συντριβής, ο πατέρας ήταν παγωμένος και βρισκόταν σε σύγχυση. Κανένας τους δεν φορούσε γάντια ή καπέλα, ήταν όλοι ντυμένοι με καθημερινά ρούχα της πόλης, είπε ο πιλότος. Μέσα στα συντρίμμια της καμπίνας βρήκαν τους δύο άλλους μικρούς επιζώντες, τους οποίους είχαν προστατεύσει τα σώματα της μητέρας τους και ενός αδελφού τους.

Το κρύο

Ο Ρόναλντ Φέρις, ιδιοκτήτης μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στο Σουόνζι του Νιού Χαμσάιρ, είχε πάθος με τα αεροπλάνα. Η οικογένεια ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι της από το Λέικλαντ της Φλόριντας στη 1 μ.μ. της Κυριακής και ο Φέρις άλλαξε δύο φορές το σχέδιο πτήσης λόγω της κακοκαιρίας. Για τελευταία φορά ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου γύρω στις 6.50 μ.μ. Οι διασώστες βρήκαν το αεροπλάνο λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας και η άτρακτος ήταν σχεδόν ανέπαφη. Αν ο καιρός ήταν πιο ζεστός, είπαν, η οικογένεια ίσως να είχε επιβιώσει.