Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( έπεσε με 8 άτομα το ασανσέρ στο νοσοκομείο "μεταξά" :: 04-03-2003) 

Έπεσε με 8 άτομα το ασανσέρ στο νοσοκομείο "Μεταξά"

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το πρωί όταν ένα από τα ασανσέρ στο νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά έπεσε από το ισόγειο στο τρίτο υπόγειο. Για το συμβάν διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Επίσης διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια του Πειραιά.

Όπως ανέφερε στα "ΝΕΑ" ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Περιφερειακό Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, "είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν περίπου μήνα που παρουσιάζεται πρόβλημα με το συγκεκριμένο ασανσέρ. Και πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος της συντήρησής του".

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9.30 το πρωί και στο ασανσέρ βρίσκονταν συνολικά 9 άτομα. Ο θάλαμος του ασανσέρ άρχισε να πέφτει και "προσγειώθηκε" με δύναμη στο τρίτο υπόγειο του νοσοκομείου.

Οι τραυματίες

Μια νοσηλεύτρια που βρισκόταν στον θάλαμο χρειάστηκε να μεταφερθεί για περαιτέρω εξετάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών καθώς η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε κάκωση στον αυχένα.

Άλλα επτά άτομα - έξι επισκέπτες και ακόμη ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου - έχουν τραυματιστεί ελαφρά και παραμένουν στο "Μεταξά" για προληπτικούς λόγους, καθώς ο νευροχειρουργός που κλήθηκε να τους εξετάσει από το Τζάνειο Νοσοκομείο σε κανέναν δεν διέγνωσε κάτι σοβαρό.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ με τριήμερη προθεσμία για την υποβολή σχετικού πορίσματος. Επιπλέον σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο νοσοκομείο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα εξετάσουν το ασανσέρ και θα διερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος.