Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( σχεδιάζουν προσομοίωση επίθεσης :: 04-03-2003) 

ΛΟΝΔΙΝΟ

Σχεδιάζουν προσομοίωση επίθεσης

Το μάθημα. Το νέο παιχνίδι της Πλεϊμομπίλ στην Αγγλία είναι η Ομάδα Αντιμετώπισης Χημικών Κινδύνων

Σχέδια για την προσομοίωση μιας καταστροφικής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο ανακοίνωσε χθες ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ. Ο Μπλάνκετ είπε ότι η άσκηση, που αποτελεί μέρος εντατικοποιημένου σχεδιασμού για αντιμετώπιση απροόπτων που προκύπτουν από τρομοκρατική επίθεση, θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τον περασμένο μήνα ο Μπλερ προειδοποίησε ότι τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Αλ Κάιντα, θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στη Βρετανία λόγω της σθεναρής στήριξής της προς τις ΗΠΑ, ενώ και η Βρετανική Αστυνομία έχει κάνει πολλές συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, μέσα στους τελευταίους μήνες. Σε μια από τις πιο πρόσφατες εφόδους της βρετανικής αστυνομίας ανακαλύφθηκαν ίχνη του ολέθριου δηλητηρίου ρικίνη.

11 τομείς - κλειδιά

"Οι μελλοντικές ασκήσεις θα καλύπτουν καταστροφικά περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο Κεντρικό Λονδίνο, σαμποτάζ στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου και στα οχυρωματικά έργα. Το πρόγραμμα των ασκήσεων αναμένεται να καλύψει 11 τομείς - κλειδιά, όπως μαζική εκκένωση του πληθυσμού και απολύμανση" τόνισε ο Μπλάνκετ.

Αυτή η ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού συνέπεσε με μια αναφορά του BBC, που επικαλείτο έναν κορυφαίο Βρετανό αξιωματούχο, ο οποίος τόνιζε ότι η Βρετανία δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια επίθεση με τον ιό της ευλογιάς - κάτι που ο επίσημος εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ, διέψευσε.