Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( έρχεται και πάλι χιονιάς :: 04-03-2003) 

Έρχεται και πάλι χιονιάς

Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν από σήμερα τη Δυτική Ελλάδα

Ο χειμώνας επιμένει. Έκτακτη ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποιεί για νέα επέλαση του χιονιά σήμερα.

Στα άσπρα. Πριν λειώσουν καλά-καλά τα πρώτα χιόνια έρχονται και άλλα

Η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελοποννήσου θα ντυθούν και πάλι στα… άσπρα, αφού σε αυτές τις περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις οι οποίες μάλιστα θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα πάντα με την έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες θα πλήξουν από νωρίς το πρωί σήμερα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα θα βρέχει στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική, σήμερα, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση δύο έως τρεις βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο, ενώ αύριο θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ωστόσο, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει μικρή διάρκεια, αφού από αύριο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. "Ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινήθηκε από την Κεντρική Μεσόγειο προς το Ιόνιο και στη συνέχεια πάνω από την ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο είναι η αιτία της νέας κακοκαιρίας", επισημαίνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Αστεροσκοπείου, ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο μετεωρολογικών παραμέτρων που εξέδωσε χθες το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ο Φεβρουάριος που μας πέρασε ήταν ο πιο κρύος από το 1929 έως και σήμερα. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 9,1 βαθμούς, όταν κατά μέσον όρο τα τελευταία 30 χρόνια κυμαινόταν περίπου στους 13 βαθμούς. Όλο τον Φεβρουάριο έπεσε βροχή ύψους 73,7 χιλιοστών, όταν ο μέσος όρος δεν ξεπερνάει τα 48 χιλιοστά. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, η βροχή που έπεσε ήταν 207% περισσότερη από όση πέφτει συνήθως κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.