Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( της προκάλεσαν χημικά εγκαύματα στα μάτια σε ινστιτούτο αισθητικής :: 26-02-2003) 

Της προκάλεσαν χημικά εγκαύματα στα μάτια σε ινστιτούτο αισθητικής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεκδικεί αποζημίωση 250.000 ευρώ από ινστιτούτο αισθητικής, τους υπευθύνους του οποίου κατηγορεί ότι παραμόρφωσαν το πρόσωπό της και προκάλεσαν χημικά εγκαύματα στα μάτια, όταν υποβλήθηκε σε θεραπεία προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα ακμής που αντιμετώπιζε. Η 30χρονη εργαζομένη από τα Γιαννιτσά έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια, ενώ υποστηρίζει ότι εξαιτίας των προβλημάτων στο πρόσωπό της αντιμετώπισε προβλήματα και στην προσωπική της ζωή.

Η επίσκεψή της στο ινστιτούτο αισθητικής της Θεσσαλονίκης έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 1999, όπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η νεαρή. "Πληροφορήθηκα ότι στο κέντρο αυτό εφαρμοζόταν μία "επαναστατική μέθοδος" εξαφάνισης ουλών και ακμής προσώπου με laser, η οποία μπορούσε να εξασφαλίσει βελούδινο πρόσωπο και μάλιστα με εγγύηση για ριζικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη", τονίζει στην αγωγή της.

Τα αποτελέσματα όμως, όπως αναφέρει, ήταν τα ακριβώς αντίθετα. Ακολούθησε τις οδηγίες της γιατρού του ινστιτούτου και μετά το laser έκανε επάλειψη κρέμας που της έδωσαν στο πρόσωπο. Την επόμενη ημέρα, όπως επισημαίνει, είχε ενοχλήσεις στο αριστερό μάτι και αμέσως επισκέφτηκε οφθαλμίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι υπέστη χημικό έγκαυμα. "Όταν άκουσα τη διάγνωση του γιατρού υπέστην τέτοιο σοκ, ώστε λιποθύμησα από πτώση της πίεσής μου και απαιτήθηκε η επέμβαση του γιατρού για να συνέλθω".

Χρειάστηκε μάλιστα δύο ημέρες αργότερα να εισαχθεί και στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, καθώς το πρόβλημα επεκτάθηκε, τόσο στο άλλο μάτι της όσο και στο πρόσωπο.