Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( από την τετάρτη αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας :: 24-02-2003) 

Από την Τετάρτη αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας

Στις Κυκλάδες και την Εύβοια εξακολουθούν να υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία, η οποία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Σήμερα και αύριο, ωστόσο, θα συνεχιστούν οι βοριάδες, το κρύο, καθώς και οι τοπικές (ασθενείς, πάντως) χιονοπτώσεις. Την Τετάρτη, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις, θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει, ξεπερνώντας μάλιστα τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Χθες, κυβερνητικό κλιμάκιο με τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, Γεωργίας Γ. Δρυ, Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη, τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδη και τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Γεωργακόπουλο επισκέφθηκε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων. Ο κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση εκταμίευση του ποσού των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη θεομηνία, ενώ επισήμανε ότι οι πολίτες θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους με τις ίδιες διαδικασίες που αποζημιώθηκαν οι πλημμυροπαθείς του Κηφισού. Όπως διαπιστώθηκε, οι ζημιές στα οδικά δίκτυα των νησιών, αλλά και σε όλα τα δίκτυα των υποδομών είναι πολύ μεγάλες. Οι περιοδείες των κυβερνητικών κλιμακίων στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς θα εξακολουθήσει η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών, τόσο στις υποδομές όσο και στη γεωργία.