Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( το πρωί στο χιονοδρομικό, το βράδυ στα θρανία :: 24-02-2003) 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το πρωί στο χιονοδρομικό, το βράδυ στα θρανία

Το πρωί σκι και σνόουμπορντ, το απόγευμα Σικελιανός και Στατιστική! Ποιος μαθητής δεν θα επιθυμούσε έναν τέτοιο συνδυασμό στη σχολική του καθημερινότητα; Για τους μαθητές Γυμνασίων από τη Δραπετσώνα, την Πετρούπολη και τη Ραφήνα, αλλά και για τους συμμαθητές τους από την Ιταλία και τη Σλοβενία η επιθυμία αυτή έγινε πραγματικότητα την περασμένη εβδομάδα.

Παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα των χειμερινών εβδομάδων, που διοργανώνουν η Εταιρεία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) και το υπουργείο Παιδείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία στην Αράχοβα, έκαναν σπορ - όσο επέτρεψε ο καιρός - το πρωί στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού και το απόγευμα έκαναν μάθημα στα διδακτήριο του Γυμνασίου και του Λυκείου της Αράχοβας.

Την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη δέχτηκαν μάλιστα την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑ κ. Αν. Χωμενίδη, που ήθελαν να έχουν μια περισσότερο άμεση αντίληψη της προόδου του προγράμματος.

"Το μεγάλο στοίχημα - όπως είπαν οι κ.κ. Ευθυμίου και Χωμενίδης - θα κερδηθεί αν καταστεί δυνατόν το πρόγραμμα αυτό, που πέρυσι ξεκίνησε με 200 παιδιά και συνεχίζεται φέτος με 3.000 παιδιά, να γενικευθεί, ώστε και να ωφεληθούν όλα τα παιδιά και να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις όλων των χιονοδρομικών κέντρων πανελλαδικά".