Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( από τον οκτώβριο κρατά η αντιδικία γ. κουρή - αθανασούλη :: 21-02-2003) 

Από τον Οκτώβριο κρατά η αντιδικία Γ. Κουρή - Αθανασούλη

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η αντιδικία μεταξύ του Γιώργου Κουρή και των συνεταίρων του, Αθ. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη, με αγωγή του πρώτου εναντίον των άλλων δύο και των συζύγων τους.

Συνέχεια της αγωγής, που αφορά - σύμφωνα με το περιεχόμενό της - οφειλή ύψους 500.000.000 δραχμών των εναγομένων προς τον Γ. Κουρή, υπήρξε η μήνυση για εκβίαση που κατέθεσαν οι κ.κ. Αθανασούλης και Βαλσαμίδης εναντίον του. Η μήνυση μελετάται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτ. Μπάγια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα καταγγελλόμενα συνδέονται με την υπόθεση των εκβιασμών. Αν όντως προκύπτει τέτοια σύνδεση, τότε η μήνυση θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που χειρίζεται ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Η συμφωνία

Οι κ.κ. Κουρής, Αθανασούλης και Βαλσαμίδης τον Φεβρουάριο του 2000 υπέγραψαν σύμβαση με την οποία ο πρώτος μεταβίβασε στους λοιπούς δύο το 50% των μετοχών της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.

Όπως αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Γ. Κουρής, επειδή στο πρόσωπο των συνεταίρων του συνέτρεχαν λόγοι ασυμβίβαστου, στο συμβόλαιο ανεγράφησαν τα ονόματα των συζύγων τους. Συμφώνησαν μάλιστα να μην αναφερθεί το ακριβές αντίτιμο των μεταβιβαζόμενων μετοχών, που ανερχόταν στο ποσό των 2.000.000.000 δραχμών, αλλά μόνο το ένα τέταρτο αυτού (500.000.000 δρχ.). Από την ημέρα της συμφωνίας μέχρι σήμερα - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Γ. Κουρή - οι εναγόμενοι του έχουν καταβάλει μόνο 1,5 δισ. δραχμές και εξακολουθούν να του οφείλουν το υπόλοιπο.

Η αγωγή

Για τον λόγο αυτό ζητεί με την αγωγή του, που θα συζητηθεί στις 20.5.2004 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, την ακύρωση του εν λόγω συμβολαίου και, επικουρικά, να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να του καταβάλουν τα οφειλόμενα με τους νόμιμους τόκους.