Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( εδέσματα με... μητρικό γάλα :: 30-01-2003) 

ΚΙΝΑ

Εδέσματα με… μητρικό γάλα

Ανθρώπινο γάλα. Οι Κινέζοι σεφ υπόσχονται νέες απολαύσεις

Νέες γαστρονομικές απολαύσεις με τη δημιουργία πιάτων από ανθρώπινο γάλα υπόσχονται οι Κινέζοι σεφ προκειμένου να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους και να διατηρήσουν τη φήμη που έχουν για τη χρήση ασυνήθιστων υλικών στη μαγειρική τους.

Εστιατόριο στη νότια Χιούναν άρχισε να προσφέρει πιάτα μαγειρεμένα με ανθρώπινο γάλα και σχεδιάζει την οργάνωση ακριβού δείπνου με 108 πιάτα φτιαγμένα από αυτό. Το κόστος του δείπνου ανέρχεται στο ποσό των 33.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορές, το γάλα το προμηθεύτηκαν από έξι χωρικές, οι οποίες βρίσκονταν στο στάδιο του θηλασμού. Όμως, δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το χρηματικό ποσό που έλαβαν αυτές οι γυναίκες για να πουλήσουν το γάλα τους, καθώς και σε ποια ποσότητα χρησιμοποιήθηκε για τις νέες δημιουργίες των Κινέζων σεφ.

"Η γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τα φυσικά προϊόντα. Το γάλα που χρησιμοποιήθηκε στα πιάτα είναι ασφαλές και υγιεινό. Οι πελάτες που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο δείπνο ταυτόχρονα θα γευτούν τη μητρική αγάπη", δηλώνει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Πάντως οι τοπικοί δημοσιογράφοι που προσεκλήθησαν να δοκιμάσουν τα πιάτα και να γράψουν τις κριτικές τους αρνήθηκαν, επικαλούμενοι λόγους υγείας.

Ένα από τα ερωτήματα που δεν διευκρινίστηκε ακόμη είναι αν η χρήση του μητρικού γάλατος στη μαγειρική αντιβαίνει σε κάποιο νόμο.