Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Σύντομη είδηση

( αμετάκλητη καταδίκη πρώην δικαστή :: 29-01-2003) 

Αμετάκλητη καταδίκη πρώην δικαστή

Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η ποινική καταδίκη πρώην δικαστή που επιχείρησε να εξαγοράσει συνάδελφό του, προκειμένου η τελευταία να εκδώσει ευνοϊκή απόφαση για φορολογικές εκκρεμότητες ιδιωτικής εταιρείας. Πρόκειται για τον πρώην εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, Λεων. Φλώρο, ο οποίος νομίμως και με πλήρη αιτιολογία είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για την υπόθεση, όπως αποφαίνεται οριστικά ο ΄Αρειος Πάγος.

Η απόπειρα δωροδοκίας, που είχε συνταράξει τον κλάδο των διοικητικών δικαστών, ήρθε στη δημοσιότητα το 1996, όταν η πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας, κ. Μαρία Γκότση, κατήγγειλε τον Λ. Φλώρο ότι της είχε προτείνει 5 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να αποδεχθεί τις αιτήσεις αναστολής για την καταβολή βεβαιωμένων φόρων που είχε υποβάλει η ανώνυμη εταιρεία "΄Ακουα Σπορτ".

Σε πειθαρχικό επίπεδο η υπόθεση κατέληξε, πριν από λίγα χρόνια, στην απομάκρυνση του εφέτη από το δικαστικό Σώμα, ενώ σε ποινικό το Εφετείο Αθήνας τον καταδίκασε προ διετίας σε φυλάκιση δύο ετών για απόπειρα δωροδοκίας.