Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( ματιες - "αστυνόμευση" :: 20-01-2003) 

ΜΑΤΙΕΣ "Αστυνόμευση"

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ένα αιχμηρό, αλλά εύστοχο σχόλιό του στα "ΝΕΑ" (Τρίτη 14/1), ο Γιώργος Παπαχρήστος, μιλώντας για την αστυνόμευση της Αθήνας, σημείωνε: "…Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο προϊστάμενός της υπουργός, μεθυσμένοι από την αποκάλυψη και τη σύλληψη της συμμορίας των τρομοκρατών, αρνούνται να δουν τι συμβαίνει στις γειτονιές και τις περιοχές εκτός κέντρου, όπου βασιλεύει ο τρόμος από τη δράση των κακοποιών…".

Έχω ένα φίλο, που ονομάζεται Γιάννης Γεωργιλάκης. Πουλάει μαγνητόφωνα, τηλεοράσεις κ.λπ., όχι σε γειτονιά, αλλά σε κεντρικό κατάστημα: στη γωνία Αγ. Κωνσταντίνου και Γερανίου. Ένα μεσημέρι, τελειώνοντας τη δουλειά του και ενώ είχε φύγει ο υπάλληλός του, για φαγητό, είδε πέντε άγνωστους να μπαίνουν στο κατάστημά του. "Τι θέλετε;" ρώτησε. "Τα λεφτά σου και το αυτοκίνητό σου!". "Μα…". Δεν έχει "μα" και "ξεμά", του είπε ένας από τους πέντε, δείχνοντάς του το πιστόλι, που φόραγε στη ζώνη του.

Ο Γεωργιλάκης, άδειασε το συρτάρι του και παρέδωσε τα 1.000 ευρώ, που είχε μαζέψει απ' το πρωί. "Είναι λίγα!", βρυχήθηκαν οι κακοποιοί. "Βρες μας κι άλλα. Και μην τολμήσεις, όταν σου φέρουν τα φράγκα, να κάνεις καμία γκριμάτσα, γιατί πέθανες!". Κατάχλωμος, ο έμπορος, άρχισε να τηλεφωνεί σε γνωστούς και φίλους, ζητώντας δανεικά για μια "επείγουσα ανάγκη" και συγκέντρωσε, έτσι, άλλες 17.000 ευρώ, τις οποίες και παρέδωσε. "Πάμε, τώρα, στο αυτοκίνητό σου", τον πρόσταξαν οι πέντε. Τον έβαλαν στη μέση, τον πήγαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν. Ύστερα από μια ώρα, έφτασαν στα Άνω Λιόσια, σε μια αλάνα, πίσω από ένα νεκροταφείο.

Εκεί, οι απαγωγείς, άρχισαν το θύμα τους στις κλωτσιές κι αφού το πέταξαν αιμόφυρτο, στο χώμα, πήραν το αυτοκίνητό του και εξαφανίσθηκαν. Ο Γεωργιλάκης, κατέφυγε στην Αστυνομία, κατήγγειλε τι συνέβη και έκανε μήνυση. Οι αστυνομικοί, όμως, αδράνησαν. Έτσι, αναγκάσθηκε ο ίδιος, έπειτα από μια εβδομάδα, να πάει στα Άνω Λιόσια, να ψάξει για τους ληστές. Με τα πολλά, εντόπισε δύο απ' αυτούς, στην οδό Φυλής (κεντρικός δρόμος), έξω από ένα μαγαζί που πουλάει μοκέτες και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι δύο, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα. Κατόπιν, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να ανακριθούν! Και τώρα, ο Γεωργιλάκης, καλείται στην Ασφάλεια (Αιγάλεω) κάθε τόσο, για να δει φωτογραφίες υπόπτων και να αναγνωρίσει, ανάμεσα σ' αυτούς, τους άλλους τρεις δράστες της απαγωγής! Τους οποίους, βεβαίως, θα εύρισκε αμέσως η Αστυνομία, αν "στρίμωχνε" λιγάκι τους δύο συλληφθέντες. Αυτά, αγαπητέ μου Μιχ. Χρυσοχοΐδη…