Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( ματιές - άλλη σελίδα :: 18-01-2003) 

Ματιές Άλλη σελίδα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Από προχθές, Πέμπτη, το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξε σελίδα. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αλλά και όλων των άλλων ΠΑΕ, με ομόφωνες αποφάσεις τους, στάθηκαν δίπλα στον Ντέμη Νικολαΐδη και κατήγγειλαν με αποτροπιασμό τις αθλιότητες που έγιναν εις βάρος του. Ειδικά οι παίκτες της ΑΕΚ, που το ψωμί τους εξαρτάται από το "μεγάλο αφεντικό", ύψωσαν το μπόι τους απέναντί του και του δήλωσαν ότι δεν φοβούνται. Ούτε αυτόν, ούτε τους μπράβους του. Αλλά και ο Μπάγιεβιτς, ο οποίος, μετά την αποπομπή του Τσάρτα, είχε κρατήσει μια παρεξηγήσιμη στάση, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον εργοδότη του, τόνισε ότι "είμαι με τον Ντέμη" και υπογράμμισε ότι "είμαι έτοιμος να ακολουθήσω την ΑΕΚ, ακόμη και στη β' κατηγορία!". Πιστεύω ότι ο "Μάκαρος" μας τελείωσε. Αυτό, βέβαια, έπρεπε να έχει συμβεί προ πολλού. Από την ώρα που ο άνθρωπος αυτός, με τις βαριές καταδίκες, βρήκε τρόπο να δρασκελίσει το κατώφλι μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας και να αναλάβει τις τύχες της. Δυστυχώς, όμως, τότε ουδείς αντέδρασε. Ούτε η Πολιτεία, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε οι πρόεδροι άλλων ΠΑΕ, που τον τοποθέτησαν πλάι τους και τον είχαν συνομιλητή τους. Οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν καμιά διακοσαριά "επώνυμοι" ΑΕΚτζήδες, που με την άνοδο Ψωμιάδη στην "εξουσία" έκοψαν μαχαίρι το γήπεδο.

Τώρα, όμως - κάλλιο αργά, παρά ποτέ… -, η Πολιτεία αντέδρασε. Ο ίδιος ο Σημίτης αντιλήφθηκε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δραστηριοποιούνται νονοί της νύχτας με κουμπουροφόρους και έδωσε εντολή, οργισμένος μάλιστα, "αυτή η ιστορία να τελειώσει αμέσως"! Παράλληλα, ο Βενιζέλος προσέφυγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συζήτησε τρόπους για την άρση της αναστολής Ψωμιάδη. Και ο Λιάνης προειδοποίησε ότι "αν η ΑΕΚ δεν αποβάλει από τις τάξεις της, εντός δεκαημέρου, τον εν λόγω, θα αποβληθεί εκείνη από το πρωτάθλημα"!

Σημειώνω, ακόμη, για να καταδείξω το κλίμα που υπάρχει, τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "ορισμένοι άθλιοι επιχειρούν να μεταφέρουν τον άθλιο κόσμο της νύχτας στο ποδόσφαιρο", την ενεργοποίηση του ΣΔΟΕ και του Ελεγκτικού Συμβουλίου, την αίτηση του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και, φυσικά, τη μήνυση και την προσφυγή του Ντέμη Νικολαΐδη, που υπήρξε θύμα προπηλακισμών και δέχθηκε ύβρεις και απειλές από τον "μεγαλομέτοχο", μέσα στο ίδιο του το σπίτι, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης!

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής από τους συνήθεις: είναι ο καλύτερος της χώρας, όπως προκύπτει από την ψήφο των συναθλητών του, όλων των ομάδων, τα δύο τελευταία χρόνια. Ως πολίτης απέδειξε ότι έχει ραχοκοκαλιά και δεν σκύβει μπροστά σε τραμπούκους και νταηλίκια. Και ως άνθρωπος έχει αποδείξει, με σειρά ενεργειών, ότι διαθέτει σπάνια κοινωνική ευαισθησία.

Γνωρίζω από κοντά τον νέο αυτό άνδρα και τον τιμώ. Είμαι βέβαιος ότι οι πρωτοβουλίες του, αυτό το διήμερο ιδίως, θ' αλλάξουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα το απαλλάξουν, δηλαδή, από πρόσωπα που δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Σήμερα, ιδίως, που η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και είναι έτοιμη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.